• 2024 04 24

Roland Garros - Kikapott a Fucsovics, Lindstedt kettős a férfi páros első fordulójában

Három játszmában maradt alul a magyar, svéd kettős

A francia nyílt teniszbajnokságon férfi egyes első fordulójában majdnem négy órás, ötjátszmás küzdelemben alulmaradt Fucsovics Márton a svéd Robert Lindstedt oldalán a párosok versenyében volt érdekelt.

Fucsovics a Schwartzman elleni egyes mérkőzésén annyira kihajtotta magát, hogy rosszul lett, orvosi kezelésre szorult. Emiatt hétfőn még kérdéses volt, hogy pályára tud e lépni a mai mérkőzésen egyáltalán. Szerencsére felépült a magyar teniszező és vállalni tudta a játékot.

Az ellenfél a párosspecialista Marcelo Demoliner, Divij Sharan kettős volt. Mindketten a legjobb ötvenben vannak a páros ranglistán, ahogy Lindstedt is.

Az első játszmát meghatározta, hogy Fucsovicsék első adogatójátékukat elvesztették, így az ellenfél 3-0-ra elhúzott, és megtartotta előnyét a játszma végéig. A másodikban a legjobbkor, 5-4-es vezetésnél sikerült visszabreakelni, így egyenlített a magyar, svéd kettős. A döntő játszma megnyerésére viszont nem volt esélye. Az történt, ami a mérkőzés elején, megint elsőre break-elt a rivális, majd 3-1-nél megint, és ezt a hátrányt már nem lehetett behozni. 5-1-nél még hárított négy meccslabdát a Fucsovics, Lindstedt kettős hozva saját adogatójátékát, de a következő játékban az ötödiket már beütötte az ellenfél. 

Roland Garros, férfi páros, első forduló:

Marcelo Demoliner, Divij Sharan (brazil, indiai) - Fucsovics Márton, Robert Lindstedt (magyar, svéd) 6:3, 4:6, 6:2

Fucsovicsnak maradt a vegyespáros Babos Tímea oldalán, akivel megcélozták az olimpiát, ezért az Australian Open után ismét összeálltak. Az ellenfél a szabadkártyás francia Lamasine, Arcangioli duó lesz. Stollár Fanny és a kanadai Bianca Andreescu, utóbbi vállsérülése miatt visszalépett a női párosok versenyétől.