• 2024 04 19

Aerobik Eb - A vegyespáros és a trió Európa-bajnok

Összesen hat érem az Eb-n!

A vasárnapi döntőkkel és magyar éremesővel befejeződött a 11. Aerobik Eb.

A felnőttek versenyében a trióknál a Bali Dániel, Farkas Balázs, Mazács Fanni alkotta hármas igen magas pontszámmal, 22.411 ponttal megnyerte a kategóriát. A sikerszéria a vegyespárosoknál is folytatódott, ahol a Bali Dániel-Mazács Fanni kettős 22.300 pontot kapott gyakorlatára, és ezzel újabb aranyérmet tudhatott magáénak. Így Bali és Mazács két Európa-bajnoki címmel térhet haza Bakuból. A csoportoknál a Farkas Balázs, Hajdú Kata, Lőcsei Zoltán, Makranszki Anna, Mazács Fanni összeállítású magyar együttes 21.294 pontot kapott, így ötödikként zárt. Aerodance versenyszámban pedig a mieink 16.875 ponttal szintén ötödikek lettek.

A junioroknál két bronzérem született. Aerodance-ben a Fényes Gréta, Goda Kamilla, Kiss Viktória, Ruzicska Vanessza, Simon Zsófia, Szőke Csenge összeállításban szereplő magyar együttes 17.200 ponttal lett harmadik. A csoportok versenyében az Ákoshegyi Dóra, Fejér Fruzsina, Görgényi Ilona, Ruzicska Vanessza, Simon Zsófia alkotta ötösfogat 19.600 ponttal szintén a dobogó harmadik fokára állhatott. Egyéniben Ákoshegyi Dóra (20.500) negyedik, Görgényi Ilona (19.900) hetedik lett. A trióknál az Ákoshegyi Dóra, Ruzicska Vanessza, Simon Zsófia hármas 19.500 ponttal negyedik, Fejér Fruzsina, Fényes Gréta, Görgényi Ilona összeállítású gárda 19.250 ponttal hatodik lett.

Az érmes helyezéseket tekintve a felnőtteknél tehát két első, a junioroknál két harmadik hellyel gazdagodott a magyar különítmény az aerobik Eb-n, így – a nemzetek versenyében a már korábban megszerzett két bronzéremmel – összesen hat dobogós helyezést nyertek a mieink.