• 2024 04 24

Aerobik Eb - Bronzérmes a felnőtt csapat

A juniorok harmadik helye után ez a magyar küldöttség második érme

A juniorokhoz hasonlóan a selejtezők után hirdették ki a csapatverseny eredményét, ahol a magyar felnőtt válogatott is remek eredményt ért el, a dobogó harmadik fokára állhatott, győzött az orosz csapat, míg a román együttes lett a második.

A juniorok után a felnőttek is kitettek magukért a bakui aerobik Európa-bajnokság selejtezőiben, a csapatversenyben a harmadik helyen végezetek, az egységek pedig négy finálét szereztek, ráadásul vegyespárosban és trióban az első helyről kvalifikálták magukat a döntőbe Bali Dánielék.

A felnőtt versenyzők selejtezőivel folytatódott 11. alkalommal megrendezésre kerülő aerobik Európa-bajnokság. Pénteken a juniorok, szombaton pedig a felnőtt sportolók mutatták be gyakorlataikat a megmérettetésen.

A trióknál a Bali Dániel, Farkas Balázs, Mazács Fanni alkotta hármas 22.361 ponttal, a nap legmagasabb pontszámával került a legjobbak közé, természetesen az első helyen. Vegyespárosban Bali Dániel-Mazács Fanni 22.050 ponttal is elsőként jutott döntőbe, Ott Viktor Rómeó-Száger Ivett ugyanitt 19.900 pontot kapott.

A csoportoknál Farkas Balázs, Hajdú Kata, Lőcsei Zoltán, Makranszki Anna, Mazács Fanni 21.438 ponttal ötödikként döntős.

Aerodance kategóriában a Banczerowski Laura, Hencz Anita, Kárpáti Noémi, Lovass Kata, Neuvirt Zsanett, Tesner Réka, Unger Martina, Vigh Petra 16.875 ponttal hatodikként jutott a fináléba.

Egyéniben a hölgyeknél Hajdú Kata 19.150, Szöllősi Panna 18.300 ponttal zárt, a férfiaknál Ott Viktor Rómeó 19.300, míg Lőcsei Zoltán 20.000 pontot kapott gyakorlatára, ezek az egységek nem lettek finalisták.

A viadal vasárnap a felnőtt és junior versenyzők döntőivel folytatódik.