• 2024 04 27

Jégkorong Divízió 1/A világbajokság - Litvániát legyőzte a magyar válogatott

A győzelemmel a a feljutás sem elképzelhetetlen

Az első szünnap után megszerezte első győzelmét a magyar jégkorong válogatott a kazahsztáni Divízió 1/A világbajnokságon.

Litvánia Fehéroroszország ellen egy góllal kapott csak ki, úgy, hogy vezetett,  a házigazdákkal is egy szoros kétgólos vereséggel zárult mérkőzést játszott. Emiatt és a mieink eddigi teljesítményéből kiindulva nem mehet biztosra a magyar csapat mai ellenfele ellen sem. 

A változatos első harmad Litván emberelőnyökről és látványos magyar gólokról szólt. Két remek támadás végén két Bartalis góllal szerzett kétgólos előnyt nemzeti csapatunk, amire egy perccel a játékrész vége előtt előnyből jött a baltiak válasza. Jól játszott a magyar válogatott a második harmadban is és további két találattal eldöntötte a pontok sorsát. Először Erdély vágott be egy kipattanó korongot, majd Bartalis jegyzett egy gólpasszt két találata mellé, amikor Sofron elé centerezett. Ebben a játékrészben háromszor annyi alkalommal lőtt kapura a magyar csapat mint ellenfele (18-6). A záróharmad kiegyenlített játékot hozott, gólt nem, így 4-1-es magabiztos magyar győzelem után először szólhatott a Himnusz a Barys Arénában.

Jégkorong Divízió 1/A világbajnokság, Kazahsztán:

Magyarország - Litvánia 4-1 (2-1, 2-0, 0-0) a magyar gólok szerzői Bartalis 9', 16', Erdély 27', Sorfon 37'   

Lévén, hogy Szlovénia harmadik mérkőpzését is elvesztette a világbajnokság harmadik versenynapján, nem lesz könnyű mérkőzése a magyar válogatottnak az ellenük vívandó holnapi összecsapás. Tovább nehezíti a dolgunkat, hogy Hárit eltiltották egy mérkőzésre egy a Litvánok ellen elkövetett szabálytalanság miatt. Amennyiben a mieink legyőzik Szlovéniát a fehéroroszok pedig a házigazdákat, a záróforduló magyar-kazah rangadója szerencsés esetben még a mieink feljutását is eredményezheti.