• 2024 04 27

Autó-motorsport - Bőségesen hullottak a pontok a magyarok versenyein

Michelisz kétsze állt dobogóra Szlovákiában

Szabó Krisztián a Ralikrossz vb-n, Sebestyén Péter a Superbike-vb-n gyűjtögeti a pontokat, előbbi hét, utóbbi hat ponttal gyarapította összpontszámát. Mindketten a 10 között vannak a sorozatban.

Michelisz Norbert, a Hyndai versenyzője kétszer végzett dobogós helyen a túraautó-világkupa (WTCR) szlovákiai futamain. Az első futamon a második pozícióból rajtoló Michelisz harmadikként zárt, a második versenyen a magyar pilóta a kilencedik helyről indult, és a hatodik lett. A harmadik versenyen csak a győztes ért be Michelisz előtt a célba, aki ezúttal is az első sorból kezdett.
A másik magyar pilóta, Tassi Attila (Honda) az első futamban a 18. helyen végzett, a második és a harmadik versenyt viszont nem tudta befejezni.
Az első futamot a belga Frédéric Vervisch (Audi), a másodikat az argentin Néstor Girolami (Honda), a harmadikat a kínai Ma Csing-hua (Alfa Romeo) nyerte meg.
Összetettben Girolami 125 ponttal vezet, őt honfitársa, Esteban Guerrieri (123 pont), valamint Michelisz (102) követi, Tassi (16) a 23. helyen áll.
A következő versenyt a hollandiai Zandvoortban rendezik meg május 18-19-én.


Elődöntős futamában hatodik lett, így nem jutott fináléba Szabó Krisztián a ralikrossz-világbajnokság idei szezonjának harmadik, belgiumi állomásán.

Az EKS csapat Audi S1-esét kormányzó magyar versenyző az időmérő alapján bejutott a legjobb 12 közé, elődöntős futamából viszont már nem tudott továbblépni. A döntős szerepléshez az első három hely valamelyikén kellett volna zárni az elődöntőben. A finálét az orosz Timur Timerzsjanov (Hyundai i20) nyerte meg, a magyar pilóta hét pontot szerzett a versenyen.
Az összetettben a harmadik fordulót követően Kevin Hansen (Peugeot 208) 69 ponttal megőrizte vezető helyét, mögötte a svéd Timmy Hansen (Peugeot 208) 58 ponttal a második pozíciót foglalja el, míg Timerzsjanov 53 pontjával feljött a harmadik helyre. Szabó 35 ponttal a kilencedik helyen áll.
A ralikrossz-vb következő versenyét két hét múlva Silverstone-ban rendezik.


Sebestyén Péter a 10. helyen végzett a gyorsaságimotoros Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájának ötödik versenyén vasárnap az olaszországi Imolában. A rangos nemzetközi sorozat magyar pilótája a 13. pozícióból indult, és 10. helyezésével hat pontot gyűjtött.

A sorozat eddigiversenyein is jól szerepelt: a PTR Honda magyar motorosa a Phillip Islanden rendezett első futamon nyolcadik, majd azt követően Thaiföldön 12. lett. Áprilisban a spanyolországi Aragonban a 11., egy héttel később a hollandiai Assenben a 12. helyen végzett. A mostani teljesítményével már 27 világbajnoki pontja van, és a pontversenyben a 10. pozíciót foglalja el.
A sorozat következő viadalát június 9-én rendezik a spanyolországi Jerez de la Fronterában.