• 2024 04 25

Kikapott a magyar rögbi válogatott Svédországtól

A mieink csoportnegyeddikként végeztek a sorozatban

Tavaly csak két ponttal maradtak alul a mieink a skandinávokkal szemben Norrköppingben, így nem tűnt lehetetlennek egy esetleges siker elérése.

Ugyanezen a helyszínen feszült egymásnak a két alakulat az aktuális soroszatban is, és az esélyesebb, világranglistán 47. hazai csapat jó kezdésének köszönhetően a 34. percre 12 pontos előnyre tett szert (18-6). A magyar együttes (68.) a első felvonás nagyobb részében fegyelmezetten védekezett, támadásban viszont csak felvillanásai voltak a mieinknek, de így is sikerült a szünetig öt pontra felzárkózniuk. 
A második játékrészben három céljukkal tetemes előnyhöz jutottak a házigazdák (36-13), a magyar válogatott küzdenitudását példázza azonban, hogy két céllal igalmassá tette az utolsó tíz percet, de ennél közelebb nem sikerült kerülni a vendéglátókhoz.

Rögbi Európai Nemzetek Kupája, első konferencia, északi csoport, 4. forduló:

Svédország - Magyarország 36-27 (18-13)

A magyar válogatott november elején a 31-16-os moldovai sikerrel kezdte a 2018/19-es kiírást, majd egy héttel később Ukrajna csapatával szemben 48-24-re maradt alul Százhalombattán. Ugyanott múlt szombaton Luxemburg válogatottja 18-15-re győzött.
Az egykörös Eb-n a magyar csapat hat pontjával a negyedik helyen végzett a csoportban, ahonnan a négypontos moldovai alakulat esett ki. Az elsőségről és a feljutásról az utolsó csoportmeccs, az Ukrajna-Svédország összecsapás dönt jövő vasárnap. A házigazda ukránoknak 10, a vendég svédeknek 14 pontjuk van.