• 2024 04 18

Kihirdették a férfi röplabda válogatott keretét az Európa-ligára

A csapatba 19 játékos kapott meghívót

Egy nappal Jan De Brandt után Bogdan Tanase, a magyar férfi röplabda-válogatott román szövetségi kapitánya is kihirdette az Ezüst Európa Ligára készülő keretét.

A meghívót kapott játékosok közül négyen játszanak külföldi klubban, illetve a fiatal Lukács Zalánnak nem volt egyesülete.

Cél az Ezüst Európa Liga négyes döntőjébe kerülés, és a csapat már elkezdi az építkezést a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőire. A keret Cipruson, Budaörsön és Nyíregyházán edzőtáborozik majd az Európa Liga május 25-i rajtjáig. A mieink a bosnyákokkal, a görögökkel és az osztrákokkal vannak egy csoportban. A két négyes csoportból a rendező, a két csoportgyőztes, illetve a jobbik második jut be a Final Fourba.

A magyar férfi röplabda-válogatott kerete:

FELADÓK: Keen Cameron Illés (Fino Kaposvár SE), Magyar Bálint (LV Sport Pénzügyőr SE)

CENTEREK: Flachner Dániel (LV Sport Pénzügyőr SE), Gacs Dániel (HÉP-Kecskeméti RC), Juhász Péter (VRCK), Szabó Alpár (Herrsching – német)

ÜTŐK: Baróti Árpád (Narbonne Volley – francia), Blázsovics Péter (VRCK), Csoma Krisztián(MAFC-BME), Dávid Csanád (Steaua Bucuresti – román), Gebhardt Norbert (VRCK), Gergye Rnoland (Galatasaray – török), Horváth Kristóf (Fino Kaposvár SE), Krupánszki Olivér (HÉP-Kecskeméti RC), Lukács Zalán (klub nélkül), Pesti Marcell (HÉP-Kecskeméti RC)

LIBERÓK: Bán Viktor (LV Sport Pénzügyőr SE), Bozóki Bence (Fino Kaposvár SE), Deák Márk(HÉP-Kecskeméti RC)

 

A magyar csapat Európa Liga-menetrendje:
05.25 17:30 Magyarország – Bosznia-Hercegovina; Nyíregyháza
05.29 18:30 Görögország – Magyarország; Lutraki
06.01 20:00 Bosznia-Hercegovina – Magyarország; Kakany
06.08 17:30 Magyarország – Görögország; Kaposvár
06.12 20:25 Ausztria – Magyarország; Graz
06.15 17:30 Magyarország – Ausztria; Budapest, Közszolgálati Egyetem
06.29-30 Négyes döntő