• 2024 04 26

Női jégkorong divízió 1/A világbajnokság - Győzelemmel kezdett a magyar válogatott

Nehéz mérkőzést vívtak a jó kezdésért a mieink

A magyar válogatott első mérkőzését vívta a budapesti rendezésű női jégkorong divízió 1/A világbajnokságon

Norvégia volt az ellenfél, amely ellen márciusban az epinal-i felkészülési tornán didalmaskodott nemzeti együttesünk, így jó emlékekkel és hasonló eredmény reményében vártuk a mérkőzést.

Az első harmadban óvatos kezdés után fölénybe kerültek a házigazdák, amely két emberelőnyben és egy kihagyott szólóban öltött testet. A folytatásban kiegyenlítődött a játék, két magyar kiállítást is ítéltek a bírók, de a gólhoz a mieink álltak közelebb Gasparics kapuvasa révén. A záró harmadban aztán megtört a gólcsend. A játékrész negyedik percében ismét magyar emberelőny következhetett, ám mindössze 11 másodprcig tartott, amikor egy elhozott buli után Nooren lőtt a felsőbe. Nem tartott sokáig a magyar vezetés, a gól után a mieink kerültek emberhátrányba, amit ki is használt a vendég csapat. Izgalmas adok-kapok alakult ki a mérkőzés hátralévő perceiben, végül, 58:48-nál Gasparics villanása után ismét vezetést szerzett a magyar válogatott, és ezt a vezetést már nem adta ki a kezéből.

Nehéz mérkőzés után megérdemelt győzelemmel kezdte a világbajnokságot a magyar csapat, amely így megadta az alaphangot ahhoz, hogy elérje a kitűzött célt, a feljutást.

Női jégkorong divízió 1/A világbajnokság, Budapest, Jégpalota: 

Magyarország - Norvégia 2-1 (0-0, 0-0, 2-1), magyar gólszerzők: Nooren 44', Gasparics 59'

A magyar együttes hétfőn 17 órától Szlovákiával mérkőzik meg.