• 2024 04 27

Női jégkorong Vb - Megvan a keret, holnap kezdődik a vb

Pat Cortina szövetségi kapitány kihirdette a 23 fős keretet a vasárnap kezdődő, Divízió I/A világbajnokság előtt.

Az utolsó keretszűkítésnél a szakmai stáb Somogyi Viviennek és Szick Dorkának köszönte meg az elmúlt hetek munkáját. A keretet három kapus, hét hátvéd és 13 csatár alkotja. Öt magyar csapatból kerültek be játékosok, öten pedig külföldön légióskodnak.

A mostani keretből 18-an voltak ott tavaly a franciaországi világbajnokságon, amely akkor a harmadik helyen végzett, a felnőtt női válogatott eddigi legjobb eredményét elérve. A csapatból 10 játékos pedig részese volt a 2012-es tromsöi csodának, vagyis annak, hogy az U18-as válogatott feljutott a világelitbe – és később két évet ott is töltött.

A magyar együttes vasárnap délután Norvégia ellen kezdi meg szereplését Káposztásmegyeren, a Vasas Jégcentrumban, a feljutás reményében.

Pat Cortina szövetségi kapitány: „A csoport kiegyenlített, minden meccs óriási kihívást jelent. A legfontosabb ellenfelünk mindig az, amelyik éppen következik, jelen esetben Norvégia, mivel velük kezdünk vasárnap. Ami a mi csapatunk fő erősségét illeti, az az, hogy a lányok magyarok, ezért szenvedéllyel és határtalan lelkesedéssel teszik a dolgukat.”

A Divízió I/A világbajnokság menetrendje

Április 7., vasárnap, 17:00: Magyarország–Norvégia
Április 8., hétfő, 17:00: Magyarország–Szlovákia
Április 10., szerda, 17:00: Magyarország–Dánia
Április 12., péntek, 17:00: Magyarország–Olaszország
Április 13., szombat, 19:30: Magyarország–Ausztria

A csapat

Kapusok: Nehring Stephanie, Németh Anikó (KMH Budapest), Tóth Zsófia (Óbuda HA)

Hátvédek: Grkovic Jelena (KMH Budapest), Kiss-Simon Franciska (KMH Budapest), Kreisz Emma (MAC Budapest), Mayer Fruzsina (Vasas), Németh Bernadett (KMH Budapest), Odnoga Lotti (Dartmouth (USA)), Tóth Enikő (Lakers Kärnten (AUT))

Csatárok: Dabasi Réka (KMH Budapest), Gasparics Fanni (MAC Marilyn), Gowie Alexandra (University of Alberta (CAN)), Horváth Tifani (KMH Budapest), Huszák Alexandra (KMH Budapest), Jókai Szilágyi Kinga (KMH Budapest), Jókai Szilágyi Zsófia (Lulea (SWE)), Kiss Andrea (FTC), Nooren Averi (KMH Budapest), Pintér Hanna (FTC), Pintér Lili (SDE Stockholm (SWE)), Rónai Alexandra (KMH Budapest), Seregély Míra (MAC Marilyn)

A stáb: 

Pat Cortina Szövetségi kapitány

Mika Väärälä Edző 
Budai Krisztián Kapusedző 
Kis András Videóedző 
Dr. Benczenleitner Ottó Erőnléti edző 
Magyar Orsolya Fizioterapeuta 
Albert Anna Sportmasszőr 
Jasó Judit Csapatvezető 
Szabó Dávid Felszerelésmenedzser 
Dr. Széplaki Attila Csapatorvos