• 2020 08 09

Férfi kézilabda MK - Ismét Szeged-Veszprém döntő lesz

Magabiztosan győztek az esélyesek

A hatszoros aranyérmes Szeged a 22. döntőjére készül, ellenfele a 27-szeres győztes Veszprém lesz, amely a 37. kupafináléját játssza vasárnap 16 órától. A két csapat huszadik alkalommal találkozik a Magyar Kupa döntőjében.

A címvédő Veszprém 22 góllal legyőzte a Dabast a férfi kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében, a debreceni Főnix Csarnokban zajló négyes döntő első, szombati játéknapján.

A 27-szeres aranyérmes veszprémiek 37. alkalommal jutottak a kupa fináléjába, ahol - vasárnap délután - a Balatonfüred-Szeged meccs győztesével találkoznak.

Feszülten, idegesen, megilletődötten, ezért pontatlanul kezdték a meccset a Dabas játékosai, több mint nyolc percig nem szereztek gólt, így a veszprémiek könnyedén elhúztak ellenfelüktől (7-1). Tomori Győző vezetőedző időkérése után felvette a mérkőzés ritmusát a Pest megyei együttes, ám a címvédő hatékonyabb támadójátéka és jobb kapusteljesítménye miatt a szünetig tovább nőtt a különbség.
    Mikler Roland a második félidőben is remekül védett, így a dunántúliak gyors ellentámadások végén is számos alkalommal eredményesek voltak. A 49. percben a húsz gólt is elérte a különbség, a veszprémiek megengedhették maguknak, hogy színezzék a játékot, így is a vártnál magabiztosabb győzelmet arattak.

   Telekom Veszprém-RotaChrom Dabas 38-16 (16-6)
a legeredményesebb játékosok: Gajic 7, Ilic 6, Nilsson 5, illetve Perisic 6, Szöllősi Sz. 3

A hatszoros aranyérmes Szeged a 22. döntőjére készül, ellenfele a 27-szeres győztes Veszprém lesz, amely a 37. kupafináléját játssza vasárnap 16 órától. A két csapat huszadik alkalommal találkozik a Magyar Kupa döntőjében. 

Eleinte felváltva vezettek a csapatok, majd a - csapatkapitányukat, a svéd Jonas Källmant hátsérülés miatt nélkülöző - szegediek két percen belül háromszor voltak eredményesek, így sikerült ellépniük ellenfelüktől (12-9). Ekkor Juan Carlos Pastor vezetőedző lehetőséget adott a cserejátékosoknak, akik a szünetig tartották a különbséget.
A második félidő elején a Balatonfüred felzárkózott, de a bajnoki címvédő Szeged egy 5-1-es sorozattal újra megnyugtató előnyre tett szert. A folytatásban némi meglepetésre a fürediek játszottak pontosabban, és 4-1-es szériájuk miatt Juan Carlos Pastornak időt kellett kérnie. Az edzői tanácsok hatására a szegediek ismét elhúztak, kilenc perc alatt mindössze egy gólt kaptak, így végül magabiztosan győztek.


MOL-Pick Szeged - Balatonfüredi KSE 33-26 (16-13)
a legeredményesebb játékosok: Balogh Zs. 6, Bodó, Sigurmannsson, Canellas, Rodríguez 4-4, illetve Szita Z. 5, Topic, Máthé 4-4

a vasárnapi program:
a 3. helyért: Dabas-Balatonfüred 13.30
döntő: Szeged-Veszprém 16.00