• 2024 04 25

A Fradi biztosan az élen, de óriási tömörülés a tabellán

Ismét győzött a Haladás

Győzött a két sereghajtó és az éllovas is az OTP Bank Liga 27. fordulójában.

Az éllovas Ferencváros 3-0-ra nyert a vendég Paks ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában. A kezdés előtt a hazai szurkolók köszöntötték a pályát körbesétáló ferencvárosi jégkorongozókat, akik a klub történetének első aranyérmét szerezték meg az Erste Ligában, míg a magyar bajnoki címet 22 év után hódították el ismét.
    A mérkőzés 31. másodpercében előnyhöz jutott a Ferencváros - Dvali távoli lövése Lenzséren változtatott irányt -, majd a 4. percben a léc mentette meg a paksiakat a következő találattól, ettől azonban nem jött lendületbe az összeszokatlan csapattal kezdő házigazda. A szervezett vendégek jól zártak a térfelükön, és idővel bátor mezőnyjátékot is kezdeményeztek. 
    A Ferencváros a második felvonást is gyors góllal kezdte - Nagy Gergely védését követően a kipattanóból Nguen volt eredményes közelről -, ezt követően Simon András három perc alatt begyűjtött két sárga lapot, így a vendégcsapat emberhátrányba került. A házigazdák ennek ellenére sem tudták felgyorsítani a tempójukat, így hiába irányítottak, lehetőségeik ritkán adódtak, újabb gólt pedig csak a hajrában a csereként beállt Böde révén értek el.
    A bajnokságban sorozatban hatodik győzelmét aratta a Ferencváros, házigazdaként már a nyolcadikat. Otthon három év után bizonyult jobbnak a Paksnál, amely ebben az időszakban vendégként egy győzelem mellett háromszor döntetlent ért el. A fővárosi együttes pályaválasztóként immár 34 találkozó óta nem kapott ki a bajnokságban.

Ferencvárosi TC-Paksi FC 3-0 (1-0)
Groupama Aréna, 9673 néző, v.: Bogár
    gólszerzők: Lenzsér (1. - öngól), Nguen (50.), Böde (80.)
    sárga lap: Isael (64.), illetve Windecker (19.), Könyves (33.), Simon A. (50.)
    piros lap: Simon A. (53.)

    Ferencváros: Dibusz - Takács Zs., Blazic, Frimpong, Dvali - Leandro, Bőle - Isael (Varga R., 73.), Nguen (Szerető, 83.), Petrjak - Szignyevics (Böde, 73.)

     Paks: Nagy G. - Kővári, Lenzsér (Szabó J., 56.), Bobál D., Fejes - Könyves, Zsidai, Windecker (Egerszegi, 77.), Kesztyűs, Hahn (Remili, 77.) - Simon A.

A címvédő Mol Vidi 1-0-ra nyert a Budapest Honvéd vendégeként. A győztes gól a 90. percben esett. A Honvéd a küzdelmes, jó iramú első félidő közepén került mezőnyfölénybe, akkor Holender lövését védte Kovácsik. Támadásban maradt a vendéglátó csapat, a címvédő egyre inkább beszorult a saját térfelére, a fehérvári akciók a félpálya környékén elhaltak. A kispestiek sokat futottak ugyan, de ritka helyzeteik során a kapura már nem jelentettek veszélyt.
A második félidőre a Honvédból elfogyott a lendület, de a fehérváriak sem tudtak ritmust váltani. Így leginkább a két tizenhatos között zajlott a kiegyenlített játék, miközben egyik kapusnak sem akadt dolga. Sok volt viszont az ápolás, Vad játékvezetőnek többször kellett figyelmeztetni a játékosokat. Az utolsó tíz perc a vendégeké volt, akik a 90. percben a csereember Huszti Szabolcs fejesével végül megnyerték a mérkőzést.
A Honvéd egymást követő ötödik vereségét szenvedte el a Viditől, a 2018-19-es szezonban a három találkozójuk egyikén sem talált a fehérváriak kapujába.

Budapest Honvéd-Mol Vidi FC 0-1 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2187 néző, v.: Vad
    gólszerző: Huszti (90.)
    sárga lap: Batik (18.), Gazdag (78.), Kamber (84.), illetve Futács (36.), Vinícius (41.), Hadzic (65.), Juhász (67.), Hodzic (76.)

    Honvéd: Gróf - Batik, Kamber, Lovric, Uzoma - Mezghrani, Heffler, Nagy G., Gazdag - Danilo (N'Gog, 63.), Holender

    Vidi: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Pátkai, Hadzic (Elek, 81.) - Kovács I., Nikolov (Hodzic, 65.), Milanov (Huszti, 73.) - Futács

A Debrecen hazai pályán 3-1-re legyőzte az MTK Budapestet a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában, szombaton. A fővárosi csapat 2012 óta nyeretlen Debrecenben. Az első pillanattól fogva támadólag lépett fel a hazai környezetben kiválóan szereplő (a mérkőzés előtt 8 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség) Debrecen, s a balhátvéd Ferenczi János szezonbeli első és második góljával bő húsz perc után magabiztos előnyt szerzett. A Debrecen könnyedén eldönthette volna az összecsapást, de kimaradtak a helyzetei, míg az MTK a 42-szeres válogatott Torghelle Sándor szépségdíjas találatával "visszajött" a mérkőzésbe.
    A fordulást követően a kék-fehérek próbálkoztak többet az egyenlítés reményében, azonban a félidő közepén a Debrecen Bódi Ádám kapáslövésével visszaállította a kétgólos különbséget. Az MTK a 79. percben ziccert rontott, ezzel pedig gyakorlatilag az utolsó reménye is elszállt az egyenlítésre. A hazaiak az utolsó percekben egy-egy kontrából még szerezhettek volna gólt, de az eredmény nem változott.

Debreceni VSC-MTK Budapest 3-1 (2-1)
Debrecen, 3200 néző, v.: Kassai
    gólszerzők: Ferenczi J. (5., 21.), Bódi (69.), illetve Torghelle (36.)
    sárga lap: Pávkovics (71.), illetve Katona (49.), Pintér Á. (74.)

    Debreceni VSC: Nagy S. - Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi J. - Varga K. (Csősz, 56.), Haris (Jovanovic, 85.), Tőzsér, Bódi - Szécsi, Takács T. (Zsóri, 65.)

    MTK Budapest: Horváth L. - Balogh B., Pintér Á., Gengeliczki - Katona, Kanta J., Vass Á. (Schön, a szünetben), Bognár I., Szelin - Gera D. (Lencse, 84.), Torghelle (Diallo, 77.)

 A házigazda Újpest a hajrában fordítva 2-1-re nyert a Mezőkövesd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában, szombaton, ezzel megőrizte harmadik helyét a tabellán. A fővárosi lila-fehérek sorozatban harmadik sikerüket aratták az NB I-ben, míg a vendég kövesdiek egymás után harmadszor kaptak ki idegenben. Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a mezőnyben, a vendégek azonban veszélyesebbek voltak a kapura. Az Újpest csupán egyszer, míg a kövesdiek hatszor próbálkoztak a gólszerzéssel, s utóbbiak a félidő derekán meg is szerezték a vezetést.  A szünetben Nebojsa Vignjevic, a fővárosiak edzője kettős cserével próbált frissíteni csapatán, ez pedig megtette a hatását: a második játékrészben átvette a kezdeményezést az Újpest, a Mezőkövesd jobbára a védekezésre és az eredmény őrzésére rendezkedett be. A vendégek ellenállását aztán olyannyira jól sikerült megtörnie a hazaiaknak, hogy a hajrában két perc alatt két gólt szereztek, ezzel meg is nyerték a mérkőzést. Traoré, a hazaiak dél-afrikai csatára egymás után a harmadik mérkőzésen lőtt gólt 11-esből. 
 

Újpest FC - Mezőkövesd-Zsóry FC 2-1 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, 2288 néző, v: Solymosi
    gólszerzők: Traoré (85.), Zsótér (86.), illetve Drazic (22.)
    sárga lap: Beridze (39.), Ristevski (76.), Zsótér (80.), illetve Szalai A. (6.), Szappanos (61.), Meszhi (81.), Iszlai (83.)

    Újpest: Pajovic - Pauljevic, Ristevski, Litauszki, Burekovic - Sankovic, Diallo (Onovo, a szünetben) - Rácz, Nagy D. (Zsótér, a szünetben), Nwobodo (Beridze, 12.) - Traoré

    Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Szalai A., Katanec, Silye - Meszhi, Szeles (Bertus, 66.), Moutari (Vajda, 86.) - Drazic, Iszlai, Molnár G.

 A bennmaradásért küzdő Kisvárda négygólos győzelmet aratott szombaton a közel 75 percen át emberhátrányban futballozó Puskás Akadémia vendégeként. A Kisvárda hat nyeretlen bajnoki találkozó után aratott sikerével a Diósgyőrt megelőzve elmozdult a kiesést jelentő 11. helyről, a felcsútiak pedig kudarcukkal veszélybe kerültek, ugyanis így már csak két ponttal előzik meg a Kisvárdát és hárommal a DVTK-t. Tapogatózó játékkal kezdődött a "kiesési rangadó", az első helyzetre negyedórát kellett várni, akkor Felipe bravúros védéssel mentette meg a vendégeket a góltól. Alig pár perccel később emberhátrányba kerültek a felcsútiak, Sós utolsó emberként szabálytalankodott, ráadásul tetézte a hazaiak gondját, hogy Gosztonyi a megítélt szabadrúgásból azonnal betalált. A kiállítás döntően befolyásolta a találkozó kimenetelét, innentől fölényben játszott a Kisvárda, amely kisvártatva megduplázta az előnyét.
    A folytatásban ugyan nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Puskás Akadémia, de a Kisvárda az első helyzetét értékesítette a második félidőben, így végleg eldöntötte a három pont sorsát. A hátralévő időben a hazaiakban nem volt erő még a szépítésre sem, míg a vendégek jobbára csak az eredmény tartására törekedtek, de büntetőből még magabiztosabbá tették a sikerüket.

Puskás Akadémia FC-Kisvárda Master Good 0-4 (0-2)
Felcsút, Pancho Aréna, 700 néző, v.: Andó-Szabó
    gólszerzők: Gosztonyi (18.), Grozav (31.), Melnyik (54.), Horváth Z. (70., 11-esből)
    sárga lap: Szolnoki (10.), Poór (52.), Spandler (79.), illetve Protic (81.)
    piros lap: Sós (18.)

    Puskás Akadémia FC: Hegedűs L. - Szolnoki, Latifi (Kiss T., 60.), Poór, Nagy Zs. - Hadzsijev, Spandler - Sós, Knezevic (Arabuli, 78.), Urblik - Radó

    Kisvárda Master Good: Felipe - Melnyik, Beriosz, Kravcsenko (Ene, 81.), Protic - Karaszjuk, Bertucci - Gosztonyi (Negrut, 66.), Cukalasz, Grozav - Ilic (Horváth Z., 58.)

A Haladás vendégként nyert szombaton a Diósgyőr ellen. A tabellán utolsó szombathelyi csapat a legutóbbi öt fordulót tekintve a negyedik győzelmét aratta és öt pontra megközelítette a DVTK-t, amely a tizedikről a tizenegyedik, kieső helyre csúszott vissza.
    Kiegyenlített, lüktető játék zajlott az első félidő első felében, akadt egy-két helyzet mindkét oldalon, de inkább küzdelmes, mint színvonalas volt a mérkőzés ebben a szakaszban. A párharcokból érződött, hogy nagy a tétje az összecsapásnak, sok volt a szabálytalanság. A félidő felétől fölénybe került a Haladás, szépen építkezve, pontos passzokkal jutott el többször a hazaiak kapujáig, egy-két alkalommal közel állt a gólszerzéshez, de nem született meg a vezető találat. A hazaiak ebben a periódusban jórészt védekeztek, csak az utolsó öt percben vezettek ismét támadásokat.
    Annak ellenére, hogy nem esett gól az első negyvenöt percben, egyáltalán nem volt unalmas a mérkőzés.
    A szünet után is élénk maradt az iram, de ekkor már egyértelműen DVTK irányított, percekre a kapuja elé szegezte a Haladást, komoly gólveszélyt azonban keveset tudott kialakítani. Aztán megint kiegyenlítettebbé vált a játék, majd a Haladás a hajrához közeledve egy szöglet után megszerezte a vezetést, és ezzel végül meg is nyerte a mérkőzést.
    Mindkét csapatnak volt olyan időszaka, amelyben lényegesen jobban játszott ellenfelénél, végül a Haladásnak sikerült begyűjtenie a három pontot.

Diósgyőri VTK-Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)
Diósgyőr, 4117 néző, v.: Farkas Á.
    gólszerző: Rui Pedro (77.) 
    sárga lap: Tajti (67.), Sesztakov (76.), Bacsa (81.), illetve Golodiuk (20.), Holdampf (29.), Rui Pedro (35.), Németh Mi. (54.), Priksin (80.)

     DVTK: Antal - Polgár, Brkovic, Tamás M. - Sesztakov, Szabó B., Mazalovic (Prosser, 62.), Tajti (Mihajlovic, 84.), Juhar - Bacsa, Hasani 

     Haladás: Rózsa - Habovda, Jagodics, Tamás L., Németh Mi. - Holdampf - Ivanov, Golodiuk, Rui Pedro (Mohl, 88.), Ofosu (Bamgboye, 76.) - Rabusic (Priskin, 68.)

A tabella:
1. Ferencváros 27 19 4 4 59-19 61 pont
2. MOL Vidi FC 27 16 5 6 43-26 53
3. Újpest FC 27 12 10 5 35-19 46
4. Debreceni VSC 27 12 7 8 34-30 43
5. Budapest Honvéd 27 11 6 10 32-28 39
6. Mezőkövesd Zsóry FC 27 9 8 10 38-35 35
7. MTK Budapest 27 10 4 13 39-44 34
8. Paksi FC 27 7 10 10 29-40 31
9. Puskás Akadémia 27 9 3 15 30-41 30
10. Kisvárda Master Good 27 7 7 13 28-42 28
11. Diósgyőri VTK 27 7 6 14 25-48 27
12. Szombathelyi Haladás 27 6 4 17 25-45 22