• 2020 06 04

Férfi vízilabda Európa Kupa - Győztes kezdés Montenegró ellen

Magabiztos játék

A magyar férfi vízilabda-válogatott simán, 11-7-re nyert Montenegró csapata ellen az Európa Kupa zágrábi nyolcas döntőjének pénteki nyitómérkőzésén.

Férfi Vízilabda Európa-kupa, negyeddöntő:
Magyarország-Montenegró 11-7 (4-2, 2-3, 1-1, 4-1)

a magyar góldobók: Varga 3, Zalánki 2, Sedlmayer, Hárai, Vámos, Manhercz, Pohl, Bátori 1-1

A negyeddöntős meccsen Montenegró együttese szerzett vezetést, Märcz Tamás szövetségi kapitány gárdája azonban hamar válaszolt, s 2-2 után a két balkezes, Zalánki Gergő és Vámos Márton bombagóljaival 4-2-re elhúzott.
A második negyedet Varga Dénesnek a jobb felső sarokban landoló távoli lövése vezette fel, 5-3 után pedig Manhercz Krisztián pattintott távoli lövése ért célba (6-3). Még a nagyszünet előtt Montengró két ízben is betalált, így minimális magyar előnynél vonultak pihenőre a csapatok.
A harmadik negyed itt is, ott is egy gólt hozott, miután Varga második távoli találata után egyszer a rivális is eredményes volt.
A befejező nyolc percben Varga harmadszor is mesterien vette be messziről a montenegróiak kapuját (8-6), majd Zalánki következett: miután büntetőt rontott, látványosan javított, távolról bombázott védhetetlenül a hálóba (9-6). A vetélytárs teljesen elbizonytalanodott, a kegyelemdöfést Pohl Zoltán adta meg, aki közelről húzta a kapuba a labdát, 10-6-ra alakítva az állást, míg a 11-7-es végeredményt Bátori Bence állította be.
A pénteki siker előtt legutóbb 2017 nyarán nyert a magyar válogatott a montenegrói ellen.
A folytatásban Vargáék az olasz-orosz összecsapás továbbjutójával találkoznak. Szerbia Spanyolország elleni sikere esetén a Märcz-csapat számára biztossá válik a világliga belgrádi nyolccsapatos szuperdöntőjében való szereplés, mivel a házigazdaként már biztos vl-résztvevő szerb válogatott mellett a legjobb három jut tovább. A belgrádi viadalon a tornagyőztes elsőként harcolja ki a tokiói olimpiai részvételt.

Szombaton Olaszoszág ellen játzsik a magyar válogatott a döntőbe jutásért 18:30-kor