• 2023 02 08

Kialakult a , csapat kerete az EB-re

Az EB teszt lesz a kvalifikációs Vb előtt

Babos Ádám, Kardos Botond, Mészáros Krisztofer és Vecsernyés Dávid alkotja a magyar férfi tornász-válogatottat a jövő szerdán kezdődő lengyelországi Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés korláton és nyújtón szerepel, a másik három tornász mind a hat szeren versenyez majd.
Hiányzik a csapatból Ryan Sheppard, aki a tanulmányai befejezése miatt nem tagja a magyar csapatnak, Boncsér Krisztián, illetve Berki Krisztián pedig sérülés miatt nem indul.
Puskás Jenő szakmai igazgató úgy fogalmazott, tesztként tekintenek a szczecini kontinensviadalra, ugyanis "a nagy erőpróba" az olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz októberben, Stuttgartban, addigra kell csúcsformába lendülnie minden tornásznak.
"Mindenki új elemmel készül, ezeket be kell versenyezni. Ezzel együtt szeretnénk, ha Vecsernyés Dávid nyújtón döntő közeli eredményt produkálna, illetve jó volna, ha a másik három tornász közül valaki be tudna kerülni az egyéni összetett fináléba, ezzel pedig kvalifikálnánk magunkat a júniusi, minszki Európa Játékokra" - tette hozzá.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány vasárnap hirdette ki, hogy a magyar női csapatot Péter Sára, Fehér Nóra, Székely Zója és Bácskay Csenge alkotja majd.