• 2024 04 25

Jégkorong Divízió 1/A világbajnokság - Dél-Korea nagyarányú győzelmet aratott a magyar csapat felett

Továbbra sem fekszik az ázsiai stílus

Magyarország - Dél-Korea mérkőzéssel kezdődött meg az idei jégkorong divízió 1/A világbajnokság.

A válogatott ideális életkor átlagára, összeszokottságára és a sikeres felkészülésre gondolva pozitív előjelekkel vághatott neki a kazahsztáni tornának.

Ugyan amikor a magyar válogatott Korea csapatával játszik, talán mindenkinek eszébe jut a legutóbbi hazai rendezésű vb, ahol 4-1-es vezetésről kapott ki mai ellenfelétől, mégis a mai mérkőzést "győzelmi kényszerben" várta, hiszen az aktuális csapatok közül az egy Litvániát leszámítva csak nehezebb ellenfél vár a mieinkre.

Az első harmadban sok volt a pontatlanság mindkét csapat játékában, de a magyar csapat dominált, amikoris egy kontrából, a semmibők az ázsiaiak szereztek vezetést. Azonban csak pár másodpercig örülhettek, mert a mieink gyakorlatilag a következő támadásból egyenlíteni tudtak. Galló kerülte meg a koreai kaput, és miközben középre lőtte a korondot Erdély elvitte a blokksávból a védőjét, így Hári szabadon lőhetett.

Azok után, hogy az első gólt gyorsan sikerült egalizálni az első harmad végén, abban bízhattunk, hogy a másodikban a magyar válogatott fokozva a sebességet elléphet ellenfelétől. Nem így történt, sőt... Hiába voltak meg a helyzetek, azok rendre kimaradtak. És, ahogy nőtt a magyar csatárokban a frusztráltság, úgy nőtt Dalton önbizalma a rivális kapujában. És ezzel párhuzamosan csökkent a koncentráció hátul, így gyakorlatilag minden második koreai kontra gólt hozott, ami nagyon fájdalmas eredményben öltött testet a végére. 

Félő, hogy a feljutásért folytatott harcban, idén is a Dél-Korea elleni mérkőzés a vízválasztó a magyar válogatott számára, mint azon az említett hazai vb-n. Ezzel az eredménnyel fel van adva a lecke a mieink számára, minden további mérkőzésüket meg kell nyerni az A csoportért. A csapat képes rá, bízzunk továbbra is benne. 

Jégkorong Divízió 1/A világbajnokság, Kazahsztán:

Magyarország - Dél-Korea 1-5 (1-1, 0-2, 0-2) a magyar gól szerzője Hári 16'

Holnap Fehéroroszország ellen kell javítani.