• 2024 04 25

Női vízilabda Világliga Szuperdöntő - Az olimpiai és világbajnok amerikaiakkal egy csoportban a mieink

Kanada és Oroszország a másik két csoportellenfél

Június 4-9 között a Duna Arénában rendezik a Női vízilabda Világliga nyolccsapatos szuper, melynek győztese elsőként kvalifikálja magát a tokiói ötkarikás játékokra

Bíró Attila szövetségi kapitány értékelte a sorsolást a magyar szövetség honlapján:

„Tökéletes számunkra ez a beosztás, hiszen az amerikaiak és a kanadaiak révén két olyan rivális ellen játszunk, akikkel már rég mértük össze az erőnket. Az amerikaiakkal nem mellesleg mindig jó egy csoportban lenni, igaz, a többi meccset viszont feltétlen hozni kell. Örülök, hogy az oroszokkal játszunk, mert ki lehet javítani azt, amit a torinói Európa Kupa elődöntőben elrontottunk – mert most is vallom, azt a meccset nem ők nyerték meg, hanem mi veszítettük el. Itthon majd lehet korrigálni, bizonyítani, tanultunk ebből. Összességében elmondható, hogy nyolc nagyon erős válogatott játszik majd a Világliga Szuperdöntőjében, amelyet mini világbajnokságnak is titulálhatunk – a spanyolok hiányoznak, de nekik nem sikerült kvalifikálni magukat, ami tovább bizonyítja a női mezőny nívóját. A perthi interkontinentális selejtezőben Kína hárommal győzte le Kanadát a bronzmeccsen, Ausztrália csak ötméteresekkel kapott ki az amerikaiaktól a döntőben, szóval minden megtörténhet. Természetesen azon leszünk, hogy hazai medencében bizonyítsuk az erőnket.”

Gyilkos menetelés lesz a hat mérkőzés hat nap alatt; az első három nap a csoportmeccseké, sorrendben az amerikaiak, az oroszok, végül Kanada legjobbjai ellen. Majd rájátszásos rendszerben negyeddöntő, remélhetőleg elődöntő, majd a döntő vár a mieinkre. 

„Valóban komoly lesz a terhelés, de nem aggódom, mert jó állapotban vannak a játékosaink. Mindez Torinóban is látszott, ahol fizikálisan a holland és a magyar válogatott emelkedett ki a mezőnyből.” - fejtette ki véleményét a mester.

Női Világliga Szuperdöntő, 2019. június 4-9., Budapest, Duna Aréna
A csoportbeosztás:
A-csoport:
Hollandia
Ausztrália
Olaszország
Kína

B-csoport
Egyesült Államok
Oroszország
Magyarország
Kanada