• 2024 04 19

A Ferencváros az Erste Liga győztese

A döntő ötödik mérkőzésén hátrányból fordítva zárta le a párharcot a zöld-fehér csapat

Két csíkszeredai győzelem 3-1-es összesítésbeli előnybe repítette a Ferencvárost a hétvégén, így a döntő ötödik mérkőzésén a csíki csapat az életben maradásért, míg a hazaiak a bajnoki cím reményében korcsolyáztak jégre.

Erste Liga, döntő, 5. mérkőzés:
FTC-Telekom - Sport Club Csíkszereda (román) 5-2 (0-1, 3-0, 2-1)

gól: Kärmeniemi (34.), Farkas (34.), Tóth A. (37.), Nagy G. (42.), Tóth G. (47.), illetve Sulakov (10.), Krasznoszlobodcev (56.)

Az erdélyiek kezdtek jobban a mérkőzésen és az első harmad derekán egy emberelőnyös gól révén előnybe kerültek, amit megtartottak a harmad végéig. A második játékrészben a magasabb sebességi fokozatba kapcsolt Ferencváros három perc alatt három gólt szerezve gyakorlatilag eldöntötte a bajnoki cím sorsát. A záróharmad is zöld-fehér gólokkal indult, a Csíkszereda erelyéből csak szépítésre futotta.

Az Erste Liga győztese így az FTC-Telekom lett, amely korábban több mint húsz év után visszahódította a magyar bajnoki címet is, miután egyetlem magyarországi csapatként került a nemzetközi liga döntőjébe.

A találkozót követően átadták a szezon legjobbjainak járó elismeréseket. A legjobb kapus Hetényi Zoltán (DEAC), a legjobb védő Varga Arnold (UTE), a legjobb csatár pedig Nagy Gergő (FTC-Telekom) lett. A finálé legértékesebb játékosának a ferencvárosi Pavuk Attilát választották, aki az öt mérkőzésen két góllal és hat gólpasszal segítette csapatát.