• 2024 04 25

Téli Universiade - Kikapott Szlovákiától a jégkorong válogatott

Lőtt gól nélküli meccsel zártak a mieink

Az Egyesült Államok, Csehország, Oroszország után a negyedik A csoportos ellenfél, Szlovákia ellen zárta a Téli Universiadét a magyar jégkorong válogatott.

A mieink ugyan a mezőnyben felvették a versenyt északi szomszédainnkal, de a sok kiállítással tarkított mérkőzésen Szlovákia megabiztos győzelmet aratott. A kapu előtt döntő volt a különbség, a kapuralövési arány 59-13 a szlovákoknak. Ki kell emelni viszont a csapat emberhátrámyos védekezését, újabb mérkőzésén nem kapott gólt, amikor az ellenfél előnyben játszott, pedig erre a mai napon nyolc alkalommal is esélye volt a riválisnak.

Vas Márton vezetőedző: „Elfáradtak a srácok, végigmelózták a csütörtöki meccset, aztán 12 óra pihenés után következett az újabb, ezért volt több kiállítás. Le a kalappal előttük, hogy így teljesítettek ennyi pihenő után is. Jól dolgoztak ma is, emberhátrányban nem kaptak gólt. Hullámzó volt a játék a tornán. Az elején megriadtunk attól, hogy ilyen nagy országok ellen játszhatunk, de aztán amikor elfogadták azt, hogy itt vagyunk és van keresnivalónk, akkor beleálltak a munkába, végigdolgozták az utolsó pár meccset, és elégedettek lehetünk a mutatott játékkal.”

Erőss Zoltán: „Vegyes érzelmekkel zárjuk a meccset és az egész tornát. A japánok elleni győzelem után hullámzó volt a teljesítményünk, meccsen belül is. Sokat voltunk most emberhátrányban, de öt az öt ellen helyzeteket alakítottunk ki, bebizonyítottuk, hogy tudunk ellenük játszani. Így vannak pozitívumok is, ennyi kiállítással egy ilyen csapattól 4-0-ra kikapni nem szégyen.”

Turbucz Martin: „Nagy élmény és megtiszteltetés volt, hogy részt vehettünk a tornán. A japánok ellen jól kezdtünk, és sikerült megszerezni az első győzelmet, de utána a következő két meccsen elfelejtettünk dolgozni. Az nagy hiba volt, mert azok hozhatóak lettek volna a játék képét nézve. Az oroszok ellen visszataláltunk a helyes útra, keményen dolgoztunk, de ennyi van a két csapat között. Most is jól melóztunk, mindent megtettünk, az apró hibákat kell kiküszöbölni.”

A magyar válogatott egy győzelemmel (Japán ellen az első csoportmeccsen) és négy vereséggel a csoport ötödik helyén végzett.