• 2024 03 28

Téli Universiade - Vereség Oroszországtól a jégkorongtornán

Több mint hetvenszer lőttek kapura a házigazdák

A házigazda orosz válogatottal találkoztak a mienk a krasznijarszki Téli Universiade jégkorongtornáján

Negyedik mérkőzésén a mieink a torna legerősebb csapatával léptek jégre és a papírforma érvényesült is. A KHL-esekkel felálló oroszok döntő fölényben voltak és nagyarányú győzelmet arattak. A 73-12-es kapuralövési arány önmagáért beszél...

Vas Márton vezetőedző: „A srácok maximálisan betartották a taktikát, nagyon jól dolgoztak végig. Egy-két blokkal lehetett volna több, de folyamatosan jó pozícióban voltak, harcoltak minden korongért, le a kalappal előttük. Most a regenerációé a főszerep, hiszen pénteken is játszunk. A szlovákok ellen ugyanezt a fegyelmezett hokit kell játszanunk. A korong nélküli játékra kell összpontosítani, és amikor nálunk van, akkor megtartani és veszélyesebbnek lenni a kapura.”

Gadácsi János: „Nem emlékszem arra, hogy kaptam volna már egy meccsen 73 lövést, ez rekord. Jól álltunk bele a meccsbe az első perctől kezdve. Az első harmadot 2-0-ra nyerték az oroszok, ez elsősorban a srácoknak köszönhető, rengetegszer blokkoltak, leszedték a keresztpasszokat. Olyan melót végeztek, amilyet elvártak az edzők. A végére egy kicsit elfáradtunk.”

Herner Olivér: „Volt egy négyperces emberhátrány, amit nehéz volt kivédekezni, de megmutatta a csapat a szívét. Ha ezt tudjuk végig csinálni pénteken is, akkor jó eredményt érhetünk el.”