• 2024 04 24

Szlovákia elleni győzelemmel zárta a női válogatott a Ciprus Kupát

11. hely zárásként

Szlovákia elleni 3-2-es győzelemmel és 11. hellyel zárta a magyar női labdarúgó-válogatott a Ciprus Kupán.

Kemény csatára készült a szlovákok ellen a magyar női válogatott a Ciprus Kupa utolsó meccsén. Markó Edina szövetségi kapitány a felkészülési torna utolsó találkozóján lehetőséget adott azoknak a játékosoknak is, akiknek addig kevesebb játékidő jutott, így bekerült a csapatba Kiss Stella, illetve a válogatottban ezen a tornán bemutatkozó Tóth Barbara.

 Az első 25 percben inkább mezőnyjáték folyt a pályán, míg a 25. percben Jana Vojtekova szögletből tekert Samu Anna kapujába. Négy perccel később viszont Németh Loretta egyenlített. Nem sokkal később már a magyar csapatnál volt az előny, Pinczi Anita góljával lett 2-1. De a 41. percben egy kapu előtti kavarodásnál Mosdóczi Evelinről a saját kapujába pattant a labda. 

A fordulás után nem sokkal azonban ismét a mieinknél volt az előny Jakabfi Zsanett egy hatalmas góllal szerzett újra vezetést és ez az előny már kitartott a meccs végéig. 

Szlovákia–Magyarország: 2–3 (2–2)
Gólszerzők: Jana Vojtekova (27.), Mosdóczi Evelin (41., öngól), illetve Németh Loretta (30.), Pinczi Anita (35.), Jakabfi Zsanett (53.)
Magyarország: Samu Anna – Mosdóczi Evelin, Tóth Barbara, Szabó Viktória (Turányi Lilla, szünetben), Pinczi Anita – Papp Dóra (Csiszár Henrietta, 73.), Csányi Diána, Zágor Bernadett (Fenyvesi Evelin, 59.) – Kiss Stella (Vágó Fanni, szünetben) – Kaján Zsanett (Zeller Dóra, szünetben), Németh Loretta (Jakabfi Zsanett, szünetben)