• 2024 03 29

Férfi kézilabda BL - Kettős győzelemmel negyeddöntős a Veszprém

Egy lépéssel közelebb a Final Four-hoz

A Telekom Veszprém kettős győzelemmel jutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, miután szombaton házigazdaként 35-29-re nyert a portugál Sporting CP ellen a rájátszás visszavágóján.

A párharc múlt vasárnapi első meccsét a Veszprém 30-28-ra nyerte meg Lisszabonban.

Telekom Veszprém-Sporting CP (portugál) 35-29 (17-14)
a Veszprém gólszerzői: Strlek 7, Marguc 5, Manaszkov 4, Gajic, Mahé, Mackovsek, Lékai 3-3, Nilsson, Nenadic 2-2, Ilic, Nagy L., Blagotinsek 1-1
Továbbjutott: a Veszprém kettős győzelemmel, 65-57-es összesítéssel.

A magyar csapatból Jamali Iman, a dán René Toft Hansen és a norvég Kent Robin Tönnesen hiányzott sérülés miatt. A portugálok spanyol balátlövője, Carlos Ruesga kisebb sérülését követően ismét játszhatott, és a bemutatásnál nagy taps köszöntötte, hiszen 2013 és 2015 között éppen a Veszprémet erősítette.
Jobban kezdtek a vendégek (1-3), de a Veszprém védekezése hatékonyabbá vált, így sikerült fordítania, mivel a Sporting csaknem nyolc percen keresztül nem talált a hálóba (4-3). A házigazdák lendületét a portugálok időkéréssel próbálták megtörni, de ez csak egy rövid időre sikerült nekik, utána már négygólos hátrányban voltak (11-7).
Az egyre lendületesebb, gyorsabb hazai akciókra sokáig nem volt ellenszere a lisszaboni együttesnek, amely a kétperces emberelőnyét sem tudta kamatoztatni, ám javuló védekezésének köszönhetően a hajrában egy 4-1-es sorozattal némileg csökkentette hátrányát.
A második félidő elején a veszprémiek csaknem hét percig nem találtak be, így ellenfelük egyenlített (17-17), de amikor ismét rendezték a védekezésüket, és újra hatékonyabbá vált a támadójátékuk, egy 8-3-as szériával megint megnyugtató előnyre tettek szert (25-20).
A hajrában már nem volt esélye a felzárkózásra a Sportingnak, így a Veszprém felszabadultan kézilabdázhatott, és előbb Manuel Strlek, majd Gasper Marguc dobott sorozatban három gólt, előbbi végül a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyult.
A Veszprém a negyeddöntőben minden bizonnyal a német Flensburg-Handewitt együttesével találkozik, amely saját párharcának első meccsén 30-28-ra nyert a fehérorosz Meskov Breszt otthonában. A visszavágót vasárnap rendezik, a negyeddöntő mérkőzéseit pedig április utolsó, illetve május első hetében játsszák.

vasárnap játsszák:
MOL-Pick Szeged - Orlen Wisla Plock (lengyel) 17.00 (az első mérkőzésen: 22-20)