• 2024 04 20

Kézilabda európai kupák - Csak a Siófok győzött

Két döntetlen és egy vereség a további mérleg

Négy magyar csapat volt érdekelt a mai napon az európai kézilabda kupaporondon. Az egyedüli hölgyalakulat tudott csak győzni.

A MOL-Pick Szeged a PPD Zagreb csapatát fogadta a férfi Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó mérkőzésén és a két együttes 26-26-os döntetlenre végzett. Mindkét együttes több játeklehetőséget adott a BL-ben eddig kevesebb szerphez jutó játékosainak, mivel továbbjutásukat már nem befolyásolta a mai összecsapás eredménye. A szegediek a Wisla Plock ellen lépnek majd pályára a nyolcaddöntőben.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, utolsó forduló

MOL-Pick Szeged - PPD Zagreb 26-26 (14-14) 

A Siófok női kézilabdacsapata norvégiában vendégeskedett az EHF-Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A félidőben ugyan még csak egy gól volt a vendégek előnye a Storhamar ellen, a végére azonban nem nagy bátorság ha kijelentjük, hogy eldől a továbbjutás, a magyar csapat hétgólos előnnyel várhatja a balatonparti visszavágót.

Női EHF-Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:

STORHAMAR HANDBALL ELITE (norvég)–SIÓFOK KC 24–31 (12–13)

A férfi EHF-Kupa csoportkörének negyedik fordulójában a Balatonfüred és a Tatabánya volt érdekelt a mai napon, de más-más pozícióból várták a folytatást.

A Balaton-partiak mindhárom eddigi csoportmérkőzésüket elvesztették, így létkérdés volt, hogy nyernek e a St Raphael otthonában, amire lássuk be nem sok esély volt. A cél érdekében be is kezdtek a fürediek és 3-0-ra elhúztak a mérkőzés elején, de aztán hamar utólérték a vendégeket a franciák. 9-9-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de onnantól a Balatonfüred csak futott az eredmény után és végül négypontos vereséget szenvedett, amivel eldőlt, hogy nem juthat a nyolcaddöntőbe.

A Tatabányaiak jobb előjelekkel várták a hannoveri kiruccanást, mai ellenfelüket hazai pályán három góllal legyőzték az előző fordulóban. A végig kiegyenlített mérkőzésen két gólnál többel egyik csapat sem vezetett, többnyire a németek vezettek. a második félidő derekán ez megváltozott és pár percre a Tatabánya a házigazdák fölé kerekedett. Az utolsó hat percben, kétgólos tatabányai vezetésnél mindent egy lapra feltéve támadt a Hannover és fordítani tudott. A vendégeknél még maradt ütőkártya és egyenlíteni tudtak, ami bravúros pontszerzést jelentett a nagyon jó német rivális otthonában.

Férfi EHF-Kupa, csoportkör, 4. forduló:

A csoport: St. Raphael (francia) – Balatonfüred KSE 27–23 (13–12)

B csoport: Hannover-Burgdorf (német) - Grundfos Tatabánya 27-27 (14-14)