• 2020 08 11

A Siófok még több magyar igazolással váltaná valóra BL-álmát

Cél az első kettő

Fodor János, a Siófok KC tulajdonos-ügyvezetője a DIGI Sport híradójának azt mondta: csapatával mindenféleképpen a magyar kézilabdát szeretnék szolgálni, ezért az a cél, hogy több magyar legyen a keretben, mint külföldi. Egyúttal kiemelte: adott esetben igenis lehet női BL-meccset rendezni a Kiss Szilárd Arénában.


Forrás: http://www.digisport.hu/37071/tomori-zsuzsanna-es-nerea-pena-nyartol-siofokon-folytatja

A siófoki női kézilabdacsapatnál komolyan gondolják, hogy idővel felvehetik a versenyt a két legjobb hazai klubbal. Az NB I jelenlegi negyedik helyezettje ugyanis Tomori Zsuzsannát az éllovas Győrtől, Nerea Penát pedig a második Ferencvárostól édesgette magához, jelentősen gyengítve így a riválisokat. Az aranyérmekhez szokott két klasszis nyáron érkezik.
"Nem ígértem nekik, egyiknek sem, hogy arany- vagy ezüstérmet szerzünk” – mondta mosolyogva a Sport24-nek Fodor János, a Siófok KC tulajdonos-ügyvezetője. „Én úgy gondolom, hogy a magyar bajnokság a legerősebb Európában. Ez azon is látszik, hogy minden egyes mérkőzés - teljesen mindegy, hogy a Győr, a Ferencváros vagy a Békéscsaba ellen kell játszanunk - ugyanolyan erőbedobást igényel a Siófoktól, mintha a nemzetközi kupákban vagy a Bajnokok Ligában induló csapatok ellen kellene készülnünk.”
A csapat norvég sztáredzője megerősítette, a cél igenis az, hogy a Siófok bekerüljön a legjobb két csapat közé. "Természetesen nagyon fontos, hogy ambíciózusak legyünk, ha nem az lenne a célunk, hogy a legjobb két csapat közé kerüljünk, akkor miért is csinálnánk ezt az egészet? Egyértelmű, hogy szeretnénk odakerülni. De most még csak március vége van, így most csak arra koncentrálunk, hogy jól hajrázzunk a bajnokságban, és – a sikeresen megvívott elődöntő után - megnyerjük az EHF-kupát” – fogalmazott Tor Odvar Moen.
A Siófok idővel tehát szeretné kivívni a BL-indulást, és - a korábbi hírekkel ellentétben - a tulajdonos szerint a meccseket igenis a Kiss Szilárd Arénában is meg lehetne rendezni. "Mindenféleképpen Siófokon szeretnénk BL-meccset játszani, ehhez a jelenleg érvényben lévő EHF-szabályok értelmében itt csak egy gerflor-burkolatot kellene leterítenünk. A női mezőnyben ez a létesítmény alkalmas a BL-mérkőzések megrendezésére. Természetesen nem szeretnék hiú ábrándokat kergetni, mert a Papp László Arénából nem szeretném elhozni a BL Final Fourt, még nem hiszem, hogy a Siófok alkalmas lenne erre” – mosolyodott el Fodor János.
A Siófok keretében jelenleg csak öt magyar játékos van, de ezen a téren is komoly változás várható. "Mi mindenféleképpen a magyar kézilabdát szeretnénk szolgálni” – szögezte le a klubtulajdonos, hozzátéve, hogy a keretben a magyar és a külföldiek aránya már el fogja érni az 50:50 százalékot a következő szezonban. „Ezen jövőre még jobban szeretnénk változtatni, de idén is még megpróbálunk mindent megtenni, hogy még több magyar érkezzen a csapatba.”
Such Nelli 2014-ben a Ferencvárostól érkezett, és nem bánta meg a döntését. "Ebben az évben nem sok magyar van a csapatban, de szerencsére jövőre leszünk már egy páran, ettől függetlenül én nagyon jól érzem magam, de jövőre még jobb lesz.”
Mint ahogy szeret Siófokon játszani a norvég sztárkapus Silje Solberg is. "Én nagyon jól érzem magam Siófokon, ezért úgy döntöttem, hogy legalább még egy évig maradok. Nagyon jó a csapat és parádésak a körülmények, a szurkolóink előtt nagyon jó kézilabdázni, szóval egyszerűen élvezem az ittlétet."
Pena és Tomori megszerzéséről Szabados Gábor sportközgazdász nyilatkozott a Sport24-nek. "Nyilván nagyon erős anyagiaknak kell játszaniuk akkor, hogy ha ilyen játékosokat egy klub el tud hozni nála – jelenleg még - lényegesen erősebb játékoskerettel rendelkező csapatoktól. Biztos, hogy itt az anyagiak nagyon komoly szerepet játszanak, de azt azért tudjuk, hogy egy-egy ilyen döntésben nem csak a pénz számít. Hanem az is, hogy a játékos mennyire érzi a bizalmat az adott klubban, milyen szakmai lehetőségei vannak, vagy éppen milyen játéklehetőséggel számolhat.”
Hogy most hogy áll a BL-győztes Győrhöz képes a Siófok, az a két csapat vasárnapi bajnokiján kiderül, aztán áprilisban, a Viborg ellen már a döntőbe jutás lesz a tét az EHF-kupában Tor Odvar Moen csapata számára.