• 2024 05 03

Sopronban lesz a Final Four

A legjobb női kosarasok ismét a Hűség Városában

2018 áprilisa után ismét bejutott az Euroliga négyes döntőjébe a Sopron Basket, és 2018 után ismét Sopron rendezheti majd a finálét.

Idén ismét kormányzati támogatással sikerült elérni, hogy az MKOSZ, és a Sopron Basket összefogásával április 12-14. között ismét Sopronban találkoznak a kontinens legjobb csapatai, hogy megvívjanak a legrangosabb európai női kosárlabda klub címért!

Az erről szóló megállapodást szerdán Kamil Novak, a FIBA európai szekciójának igazgatója és Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára írta alá.

A pénteki elődöntőkben a Sopron Basket a címvédő UMMC Jekatyerinburggal csap össze, míg a Dinamo Kurszk a cseh ZVVZ USK Praha együttesével néz szembe. A szezont a bronzmérkőzés és a döntő zárja április 14-én vasárnap.

"Sopron már bizonyította, hogy remek házigazda, legyen szó a 2015-ös Európa-bajnokságról, különböző utánpótlás tornákról, vagy a tavalyi Euroliga Final Four-ról." - nyilatkozta Kamil Novak, a FIBA Európai ügyvezető igazgatója a MKOSZ honlapjának. "Örömmel térünk vissza a 2019-es Final Four-ra, amely Magyarország Kormánya, a klub, a város és a Magyar Kosárlabdázók Országos szövetségének összefogásának köszönhetően várhatóan ugyanolyan jól megrendezett esemény lesz, mint a tavalyi. A soproni egy hozzáértő és szenvedélyes közönség, és biztos vagyok benne, hogy csodálatos hangulatot fognak teremteni a női kosárlabda egy újabb ünnepéhez."