• 2024 04 26

Miami tenisztorna - Babos nem jutott főtáblára

Győzelem után vereség

Babos Tímea kiesett a Miamiban zajló keménypályás a selejtező második fordulójában, miután kikapott az észt Kaia Kanepitől.

Babos Tímea a világranglistán már csak a 105. helyen áll, így selejteznie kellett a Miami főtábláért. Az első kört sikerrel vette a magyar játékos, aki a WTA-rangsor 89. helyén álló észttel csapott össze a főtábláért a második fordulóban.

Az első szettben Kanepi 4:0-ra, majd 5:1-re is vezetett, innen Babos még visszakapaszkodott, de végül 28 perc alatt elvesztette a nyitó játszmát. A második felvonásban Babos 1:2-nél elbukta a szerváját, de visszabrékelt. 4:4-nél egyenlő volt az állás. Kanepi azonban ekkor már nem hibázott és 6:4-re hozta a szettet és 1 óra 12 perc nyert. 
Babos párosban is indul, a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán. Első ellenfelük a román Simona Halep és a német Julia Görges duó lesz.
A WTA-rangsorban 124. Stollár Fanny a kvalifikáció első körében búcsúzott Miamiban.
A floridai viadalon egyesben így magyar részről csak Fucsovics Márton lesz érdekelt, aki 29. kiemeltként a második fordulóban kapcsolódik be a főtáblás küzdelmekbe.


WTA-torna, Miami, selejtező, 2. forduló: Kaia Kanepi (észt, 7.)-Babos Tímea (23.) 6:3, 6:4