• 2024 03 29

Női kézilabda MK - Győr-Ferencváros döntő lesz

Meglepetés nélkül

FTC-Győr döntőt rendeznek az MK fináléjában, miután A Ferencváros 33-26-ra legyőzte a Dunaújváros csapatát a női kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében, a debreceni Főnix Csarnokban zajló négyes döntő első játéknapján. Majd a címvédő Győr 39-26-ra nyert az Érd ellen a második elődöntőben.

A 12-szeres kupagyőztes fővárosiak 21. alkalommal jutottak a fináléba. Az első 12 percben a Dunaújváros csupán két gólt szerzett, ezt kihasználva a gyorsabban, pontosabban kézilabdázó FTC 6-2-re elhúzott. A folytatásban egy ideig felváltva estek a gólok, majd a hajrában a fővárosiak egy 3-0-s sorozattal tovább növelte előnyét.
Csapó Kyra védései és Sirián Szederke góljai ellenére a DKKA nem tudott felzárkózni, mert a Ferencváros a második félidőben védekezésben, és Klujber Katrin vezérletével támadásban is jobbnak bizonyult. Amikor a kitartóan küzdő újvárosiak egy 3-0-s szériával mégis közelebb férkőztek ellenfelükhöz, Elek Gábor vezetőedző időt kért.
Csapata ezt követően rendezte sorait, és egy 5-1-es sorozattal eldöntötte a meccset. A hajrában Ferenczy Fruzsina és Nick Viktória is piros lapot kapott, így a Dunaújvárosnak már nem volt esélye az újbóli felzárkózásra.

 

Női kézilabda Magyar Kupa, elődöntő:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Dunaújvárosi Kohász KA 33-26 (17-11)
--------------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Klujber 7, Pásztor, Háfra 4-4, illetve Sirián 8, Szalai, Szekerczés 4-4

A 13-szoros kupagyőztes győriek 18. alkalommal jutottak a fináléba, ahol a 12-szeres aranyérmes Ferencváros lesz az ellenfelük vasárnap 18 órától. A fővárosiak 21. alkalommal játszhatnak kupadöntőt. A két csapat hetedszer találkozik az MK-fináléban, eddig ötször az ETO, egyszer az FTC győzött.

 győriektől Fodor Csenge és a norvég Nora Mörk, az érdiektől pedig Kiss Nikolett hiányzott sérülés miatt.
A norvég Kari Aalvik Grimsbö remek teljesítménnyel kezdett az ETO kapujában, ezt és az érdi hibákat kihasználva csapata tíz perc alatt 7-2-re elhúzott. Bő negyedóra elteltével Danyi Gábor vezetőedző minden kezdőjátékosát lecserélte a pihentetés érdekében, de a csapat lendülete eleinte nem tört meg.
Az első félidő folyatatásában kisebb hullámvölgybe kerültek a győriek, ekkor egy 4-0-s sorozattal felzárkózott az Érd, ám a hajrában a címvédő egy 4-1-es szériával válaszolt erre, és a szünetre ismét megnyugtató volt az előnye.
A második felvonás elején, tíz percig tudták tartani a különbséget az előző idényben kupadöntős érdiek, ezt követően azonban a Győr nyolc perc alatt egy 6-0-s szériával eldöntötte a meccset (30-19).
A végjátékban mindkét oldalon lehetőséget kaptak a fiatalok, akik közül a győri Afentáler Sára például három gólt is dobott.

Eredmény, elődöntő:
Győri Audi ETO KC-Érd HC 39-26 (20-15)
-------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Hansen, Amorim 5-5, Pintea, Tomori, Brattset, Knedliková 4-4, illetve Jerabková 7, Krpez-Slezak 5, Lassource 4

a vasárnapi program:
a 3. helyért: Érd-Dunaújváros 15.45
döntő: Győr-Ferencváros 18.00