• 2024 04 26

Férfi kard vk - Ötödik lett a magyar csapat Padovában

Sorozatban harmadszor is érem nélkül a szezonban

Miután a tegnapi egyéni napon minden magyar a 32 között búcsúzott, összeállva a javítás céljával vágtak neki a csapatversenynek a padovai Világkupa-állomáson.

Férfi kardcsapatunk nagyon magasra tette fel magának a lécet az előző szezonban. Európa-bajnokként, világbajnoki bronzérmesként, és szinte valamennyi évközi állomáson érmesként zárta az aktuális Világkupa-megmérettetést. Most viszont még tovább nyúlt az éremmentes időszak, sorozatban harmadszor sem sikerült dobogóra kerülni a mieinknek.

Amikor a negyeddönttőben Iránt kaptuk ellenfélül nem gondoltuk, hogy a későbbi ezüstérmes búcsúztat minket az éremtől, ugyanakkor a másik ágon is egymást követték a meglepetések, az oroszok, a franciák és a németek sem jutottak nyolc közé. A közel-keletiek viszont ezúttal megleptek bennünket. A meccs közepén vették át a vezetést, és azt már nem is engedték ki többet a kezükből. Ezúttal egyik magyarnak sem ment igazán, így a hajrára nem is maradt valós esély a fordításra, 37:45 lett a vége. 

Az 5-8. helyért történő folytatásban egy fölényes, és egy magabiztos győzelmet arattak a mieink. Először Kínát 45:28-ra, az Egyesült Államokat pedig 45:40-re verték Szilágyiék, és ezzel az ötödik helyen végeztek. 

A folytatásra és a javításra nem kell sokat várnunk, és személyesen is meggyőződhetünk a mieink formájáról - lévén két hét múlva Budapesten lesz a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard egyéni és csapat Világkupa-verseny!

Eredmények. Férfi kardcsapat Világkupa, Padova, 28 induló.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Ukrajna 45:33 (Szilágyi +13, Szatmári +3, Gémesi -4).

Negyeddöntő: Magyarország-Irán 37:45 (Szatmári -1, Szilágyi -2, Gémesi -5).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Kína 45:28 (Szilágyi +9, Gémesi +5, Szatmári +3).

Az 5. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 45:40 (Szatmári +7, Gémesi +4, Szilágyi -6).

Végeredmény: 1. Korea, 2. Irán, 3. Olaszország, …5. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron).