• 2024 03 29

Téli Universiade - Legyőzte Japánt a jégkorong-válogatott

Közel 60 ország 3500 sportolója vesz részt a világ olimpia után második legnagyobb multisport eseményén

A magyar válogatott először vesz részt az egyetemisták és főiskolások téli világjátékán

Japán csapata volt a mieink ellenfele a csoport nyitómérkőzésén, ahol a mieink ellenfele még csupa A csoportos ország válogatottja lesz. Az Egyesült Államok, Oroszország, Szlovákia és Csehország csapatával mérkőzünk az első két helyért.

Az ázsiaiak elleni mérkőzés első harmada gól nélkül telt el, hogy aztán magyar gólokat hozzon a második. A mieink három alkalommal is bevették a japán kaput, így jelentős előnnyel készülhettek a mérkőzés záró felvonására. Ám a jégkorong nem az a sportág, ahol akár három gólos előny birtokában is hátra lehetne dőlni. Japán mindent egy lapra feltéve jött ki a harmadik harmadra, aminek eredményeként öt perc alatt kettőt vágtak. A hátralévő negyed óra japán támadásokról, magyar oldalon az eredmény tartásáról szólt. Szerencsére a mieink időben rendezték a sorokat, ha izgalmassá is tették a mérkőzést a végére, és sikeres rajtot vettek a tornán.

A magyar válogatott következő ellenfele az Egyesült Államok csapata lesz holnapután.

Téli Universiade, Krasznojarszk, Oroszország

Jégkorong, csoportkör, 1. mérkőzés: Magyarország - Japán 3-2 (0-0, 3-0, 0-2) magyar gólszerzők: Erőss 30', Lőczi 37', Könczei 40'