• 2024 04 26

Norvégiát is legyőzte a magyar válogatott

Újabb vb-rivális ellen sikerült győzni

Az Epinal-ban zajló felkészülési torna zárónapjának délelőttjén Norvégia ellen korcsolyáztak jégre a magyar válogatott tagjai...

Sikeres franciaországi túrán van túl a magyar női jégkorong válogatott, hiszen az "A"csoportos házigazdák ugyan legyőzték a mieinket, de két vb-ellenfelük ellen győztesen hagyták el a pályát a lányok.

A zárónapon Norvégia elleni, hátrányból fordítva elért egygólos győzelem is bíztató az áprilisi, budapesti világbajnokság előtt. A végig szoros, egyenlő erők küzdelmét hozó mérkőzés első harmadában a kapusok voltak a főszereplők, majd a mérkőzés felénél kerültek hátrányba a magyarok. Öt perccel később Huszák révén sikerült az egyenlítés, sőt szimpla és dupla előnyben is támadhattak a mieink, ám ekkor még nem sikerült előnybe kerülni. A záró harmad hatodik percében viszont már igen, Dabasi szerzett gólt egy kivédekezett emberhátrány után. A hátralévő percekben magabiztosan tartották előnyüket a mieink, a norvégok kapuslehozatallal is próbálkoztak, de eredménytelenül.

Jégkorong Női Négy Nemzet Torna, Epinal, Franciaország:

Magyarország - Norvégia 2-1 (0-0, 1-1, 1-0) a magyar gólok szerzői: Huszák 34', Dabasi 46'