• 2024 04 27

Jégkorong Négy Nemzet Torna - Hosszabbításban szenvedett vereséget a magyar válogatott

Olaszország - Magyarország 1-0

Zárásként Olaszország ellen lépett jégre a magyar jégkorong válogatott a bled-i felkészülési tornán

A Fehérorosz B csapat elleni győzelem után jó hangulatban korcsolyázott ki az öltözőből a fiatal magyar válogatott a négyestorna utolsó mérkőzésére. A kisérletezés részeként némileg átalakitott sorok, de a megszokott elszántság jellemezte a fiúkat. 

A végig kiegyensúlyozott, rengeteg helyzetet, és két egyenrangú csapat küzdelmét hozó mérkőzésen a rutin és a szerencse az olaszok mellett volt. Mindkét csapat nagyaságrendileg egyforma számban próbálhatta ki magát előnyben és hátrányban, de míg a védelmek jól működtek, a helyeztkihasználás mindkét oldalon hagyott kivánnivalót maga után. A mieink a záróharmadban több nagy helyzetet kihagytak, így nem tudták a maguk javára fordítani a mérkőzést, és ez a hosszabbításban ütött vissza, amikor is, az olaszok eldöntötték a mérkőzést.

Összességében a három nap után elmondható, hogy remek meccseket játszottak a fiatalok, és nehéz döntések elé állítják Jarmo tolvanen kapitányt, amikor a vb-csapat névsorát kell megneveznie. Persze ez legyen a legnagyobb gond a csapat házatáján...

Jégkorong Négy Nemzet Torna, Bled, Szlovénia:

Olaszország - Magyarország 1-0 (0-0, 0-0, 0-0) hu.