• 2023 12 11

Fed Kupa - Nem jutott tovább a magyar válogatott

Szoros meccseken vereség a britek ellen

A magyar csapat 2-0-ra kikapott a házigazda britektől a tenisz Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának tornáján Bath-ban, így nem jutott a döntőbe.

A pénteki "kisdöntőben" a két, egyaránt 2-2 győzelemmel álló alakulat a magyar és a torna legerősebbje, a brit állt egymással szemben.

Az első egyes során a világranglistán 311. Gálfi Dalma nagy csatára késztette a 4000 néző által bíztatott Katie Boultert, és mindössze a döntő szett rövidítésben, 2 óra 25 perc után maradt alul a rangsorban 83. riválisával szemben.
A britek az illendőnél talán kicsit magabiztosabban várták a második meccset, hiszen a korábban ranglista negyedik Johanna Konta (39.) és a nála majd' kétszáz hellyel hátrébb rangsorolt Bondár Anna mérkőzött egymással. Ha a házigazdák egy nappal korábban jobban figyelnek a magyar-szlovén meccsre, mikor is Anna megszerezte élete első TOP100-as "skalpját" nem lepődtek volna meg, hogy a mérkőzés vártnál jóval nagyobb csatát hozott. A döntő szettben Bondár két labdára volt a 4:1-től, és csak kevesbb rutinjának "köszönhette, hogy nem ő örülhetett a meccs végén, Konta visszajött a hátrányból, és rövidítésben a magyar fölé kerekedett a 2 óra 42 percig tartó csatában.

A párosok mérkőzését már nem játszották le, a britek csoportgyőztesként azért küzdenek a szombati döntőben, hogy a világcsoport II rájátszásába kerülhessenek, míg a magyarok a zóna harmadik helyéért játszanak a horvátok ellen 11 órától.

Nagy-Britannia - Magyarország 2-0
Katie Boulter (83.) - Gálfi Dalma (311.) 6:4, 6:7 (5-7), 7:6 (7-1)
Johanna Konta (39.) - Bondár Anna (224.) 6:2, 6:7 (1-7), 7:6 (7-4)