• 2024 04 26

Kikapott a női jégkorong válogatott Franciaországtól

Gólt sem sikerült ütni a nagy rivális házigazdáknak

Négycsapatos felkészülési tornán vesz részt a női jégkorong válogatott a franciaországi Epinal-ban,

Cél a minél sikeresebb csapatépítés az áprilisi, budapesti világbanokságra. A folyamat idei első állomásaként Franciaországgal kellett mérkőzni, akik hazai közönség előtt bizonyíthattak a mieink elleni mérkőzésen. 

Az utazás fáradalmai miatt lassan mozogtak a magyar lábak a mérkőzés elején, így két perc után vezetést szereztek a franciák. Ez a kép a második harmad elején megismétlődött, ugyanennyi idő elteltével kettőre nőtt a hátrány. A második harmadban két-két alkalommal játszottak a mieink előnyben és hátrányban, de a hálók minden alkalommal üresen maradtak. A harmadik játékrész első tíz perce gyakorlatilag francia emberelőnyös játékkal telt, ugyanis három kisbüntetést osztottak ki a bírók a magyar válogatottnak a harmad első felében. A folyamatos védekezés sok erőt vett ki a vendégjátékosokból, így hiába játszottak kétszer előnyben a mérkőzés utolsó tíz percében, nem sikerült szépíteni. Sőt, két másodperccel a dudaszó előtt a franciák bevitték a kegyelemdöfést.

Jégkorong Női Négy Nemzet Torna, Epinal, Franciaország:

Franciaország - Magyarország 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

A magyar válogatott az alábbi kerettel utazott Epinal-ba:

Kapusok:

Németh Anikó (KMH), Tóth Zsófia (Óbuda)

Hátvédek:

Grkovic Jelena (KMH), Kiss-Simon Franciska (KMH), Kreisz Emma (MAC), Mayer Fruzsina (Vasas), Németh Bernadett (KMH), Szamosfalvi Petra (KMH), Tóth Enikő Lakers Kärnten (AUT), Amie Varano (KMH)

Csatárok:

Dabasi Réka, Horváth Tifani, Huszák Alexandra, Jókai Szilágyi Kinga (KMH), Kiss Andrea (FTC), Averi Nooren (KMH), Pintér Hanna (FTC), Pintér Lili SDE (SWE), Rónai Alexandra, Stacey Scott (KMH), Seregély Mira (MAC), Somogyi Vivien, Ungár Rebeka (KMH)

A női válogatott stábja:

Szövetségi kapitány: Jari Risku
Mentoredző: Pat Cortina
Edző: Mika Väärälä
Kapusedző: Budai Krisztián
Erőnléti edzők: dr. Benczenleitner Ottó
Fizioterapeuta: Magyar Orsolya
Sportmasszőr: Albert Anna
Felszerelésmenedzser: Szabó Dávid
Csapatorvos: dr. Széplaki Attila
Csapatvezető: Jasó Judit