• 2024 04 26

Tenisz FED-Kupa csoportkör - Győzelem az első napon

Görögország volt az első ellenfél a csoportkörben

A mieink tavaly egészen a rájátszásig jutottak, miután megnyerték a csoportjukat és most megtették az első lépést, hogy megismételjék ezt.

A görög csapat ellen kezdte meg a szereplést a Stollár Fannyt csuklósérülés miatt nélkülöző Bondár Anna, Gálfi Dalma, Jani Réka, Nagy Adrienn összeállítású magyar Fed Kupa válogatott az angliai Bath városában zajló csoportkörben. 

Gálfi Dalma (311.) rendesen bekezdett a 171. helyezett Valentini Grammatikopoulou ellen, az első szettet 6-0-ra hozta és a másodikban sem hagyta feljavulni ellenfelét, 1 óra és 17 perc alatt 6-0 6-3-ra nyert és 2-1-re alakította az egymás elleni mérlegüket.

Előnyből kezdhette meg tehát a Maria Sakkari (38.) elleni meccsét Bobdár Anna (224.), de hamar breakhátrányba került, a görög pedig 6-3-ra hozta a szettet, a meccs képe pedig a második szettre sem változott meg, az 6-2 ett oda.

Ezután jöhetett a mindent eldöntő páros meccs, ahol nálunk Jani Rékát küldte be Juhász Gábor kapitány Gálfi Dalma mellé, párosunk pedig nagyszerűen teljesített Sakkari és Despina Papamichail ellen. Az első szettet megnyerték 6-3-ra, majd a folytatásban 1-4-ről fordítva, sorozatban öt gémet megnyerve hozták a meccset a 6-4 arányú második szettel.

"Mint kapitány sok nagy csatát és hihetetlen győzelmeket éltem meg, de ez a mai biztos, hogy az egyik legemlékezetesebb marad. Nagyszerű egyéni teljesítmények óriási csapatbravúrt eredményeztek. Le a kalappal a lányok előtt! Nem szeretnék senkit külön kiemelni. Mindenki 100%-ig odatette magát, igazi csapatmunka volt! A hangulat a nálunk megszokottan kiváló és emelkedett. Várjuk a holnapi mérkőzést."- mondta Juhász Gábor a mérkőzés után

FED Kupa I. csoport (Világ), Bath, Anglia:

Magyarország - Görögország 2-1

Gálfi Dalma - Valentini Grammatikopoulou 6-0, 6-3

Bondár Anna - Maria Sakkari 3-6, 2-6

Gálfi Dalma, Jani Réka - Maria Sakkari, Despina Papamichail 6-3, 6-4

A csoport másik meccsén a britek 3-0-ra verték Szlovéniát, mely a TOP100-as Jakupovic-csal áll fel a versenyen.

A csoport állása az első forduló után:

1. Nagy-Britannia 1 1 0 3-0 1 pont
2. Magyarország 1 1 0 2-1 1
3. Görögország 1 0 1 1-2 0
4. Szlovénia 1 0 1 0-3 0