• 2020 05 27

Férfi vízilabda BL - Simán nyert az Eger

Kikapott az FTC

Az Eger a papírformának megfelelően magabiztosan győzte le szerdán a továbbra is pont nélküli Crvena zvezdát a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában. A Ferencváros viszont 10-5-re kikapott a Brescia vendégeként

Az Egernek - ahogy a két csapat két héttel ezelőtti összecsapásán is - kötelező volt a három pont begyűjtése ahhoz, hogy megőrizze továbbjutási esélyét. Dabrowski Norbert együttese Belgrádban megszenvedett a sikerért, Decker Ádám tíz másodperccel a dudaszó előtt lőtt góljával nyert.
Hazai környezetben viszont esélyt sem adott a szerb csapatnak, két negyedet követően hét góllal vezetett, s bár a továbbiakban már nem sziporkázott, azért így is sima győzelmet aratott.
Az Eger ezzel továbbra is az ötödik helyen áll a csoportjában. 

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 8. forduló, A csoport:
ZF-Eger - Crvena zvezda (szerb) 17-11 (6-2, 6-3, 2-4, 3-2)
a magyar csapat gólszerzői: Vlahopulosz 6, Hosnyánszky 5, Gyárfás 2, Rasovic, Decker, Murisic, Biros 1-1

Két héttel ezelőtt a Ferencváros hazai környezetben kétgólos hátrányból, szinte vert helyzetből, az utolsó pillanatban egyenlítve mentett pontot a Brescia ellen.
Varga Zsolt vezetőedző ezúttal nem volt könnyű helyzetben, mivel sérülés miatt nem számíthatott a csapatkapitány Varga Dénesre, valamint Mezei Tamásra és Jansik Szilárdra. A zöld-fehérek a záró negyed megkezdése előtt háromgólos hátrányban voltak: a bravúr azonban most elmaradt, a Brescia magabiztos győzelmet aratott.

A csoport:
Brescia (olasz) - FTC-Telekom Waterpolo 10-5 (2-1, 0-0, 4-2, 4-2)
a magyar csapat gólszerzői: Vámos, Kállay 2-2, Mitrovic 1

Kedden játszották:
A csoport:
Mladost Zagreb (horvát)-Szolnoki Dózsa 8-11 (4-5, 1-3, 2-2, 1-1)