• 2024 04 26

Nagy László két lehetséges jövőképe

A szövetségben és a klubjában is dolgozna a veszprémi csapatkapitány

Március 3-án betöltött 38 életévével és több mint két évtizedes profi pályafutással, annak csúcsaként pedig két BL győzelemmel a háta mögött Nagy Lászlót egyre gyakrabban foglalkoztatja az a kérdés, hogy közelgő visszavonulása után miként alakul a versenysport nélküli élete.

Nyilatkozataiból és helyesbítéseiből némi bizonytalanságra is következtetni lehetne, amire a sportág termetével és tudásával is kiemelkedő alakja azt mondja, hogy két jövőképe is van, és az egyik jobb a másiknál. Egyelőre azonban csak március 2-ig néz előre, semmi másra nem összpontosít, csupán klubcsapata soron következő BL összecsapásaira.

Huszonegy nap leforgása alatt mind a négy hátralévő Bajnokok Ligája mérkőzését lejátssza a Telekom Veszprém kézilabda csapata, amelyekből a két hazait feltétlenül hoznia kell, de a teljes biztonságot és a jó pozíciót egy parádés négyből-négyes győzelmi sorozat jelentené.

„Lehetne kibúvókat keresni, de minek, amikor mindenki tudja, beleértve minket, a játékosokat is, hogy mi vagyunk a ludasok az elhullajtott pontokért, főképpen a Vardartól és a Löwentől elszenvedett hazai vereségekért – ismerte el az SzPress Hírszolgálatnak nyilatkozó Nagy László. – A cél viszont továbbra is a négyes döntőbe jutás, amihez szombaton először is a Barcelonát kell kétvállra fektetnünk. Mindkét csapat sorait megritkította a nemrég zárult világbajnokság. Elfogult vagyok a csapatommal szemben, ezért engem most csak az aggaszt, hogy Imali kidőlt a sorból, ahogy Toft Hansen is, aki már tavaly ősszel sem volt teljesen rendben. Lékai Máté kapott egy jókorát a combjára a világbajnokságon, de játékára már számíthatunk, remélhetőleg hamarosan a világbajnokságot kihagyó Tönnesenre is. Szombaton a csoportelső és biztos továbbjutó Barcelona érkezik a Veszprém Arénába, akiktől tavaly idegenben három góllal kikaptunk. Nincs mese, most nyernünk kell, én a magam részéről egy egygólos „győzelmecskével” is beérném. Kellene a siker útravalónak Szkopjéba, mert a Vardarral szemben is van törleszteni való ” – hangsúlyozta a csapatkapitány.

A Veszprém jelenleg a negyedik helyen áll a BL „A” csoportjában, azonos pontszámmal a Löwennel és a Kielcével. Eddigi mérlege 6 győzelem és négy vereség.

Visszatekintve a világbajnokságra, Nagy László elismerte, hogy a csapat egyik rangidőseként a tervezettnél jóval többet töltött a pályán, azt viszont gyorsan hozzátette, hogy ezt a küldetését így is a legjobb tudása szerint igyekezett teljesíteni.

„ Nem bírtunk az egyiptomiakkal, és már akkor sejteni lehetett, hogy a 30:30-as döntetlenért súlyos árat fizethetünk, ám a kudarcunknak ennél sokkal több összetevője volt. Sajnálom, hogy így alakult, az meg az én balszerencsém, hogy az eltervezettnél végül is jóval több energiát mozgósítva sem tudtam célját megvalósító válogatott tagja lenni. Megviselt mindenkit a fiaskó, de most már csak előre szabad nézni. Tisztában vagyunk az előttünk álló négy BL mérkőzés súlyával, miközben már most az jár a fejünkben, hogy márciusban négy nap alatt előbb Tatbányán, majd Szegeden kell kihomorítanunk.”

Bármikor is érkezik el a „záróra” napja, Nagy Lászlónak az égvilágon semmitől sem kell tartania, hiszen a kisujjában van a kézilabda tudománya, ajánlólevélként a 200-nál is több válogatottságának tapasztalata, a nyelvtudása, a kapcsolati tökéje és a hibátlan elfogadottsága.

„Úgy látom, hogy nem csak a klubom, hanem a szövetség is számít rám a távolabbi jövőben, és erre csak büszke lehetek. Akármerre is vezet az utam, a rám bízott munkát örömmel és alázattal fogom elvégezni, ez a véremben van.” – hangsúlyozta Nagy László.