• 2024 03 29

Rájátszásban a Volán!

Magabiztos hatodik hely

A Salzburg ellen kellet győzni a biztos hatodik helyért az EBEL alapszakaszának zárófordulójában

A Fehérvár AV19 megérdemelten szerezte meg a biztos rájátszást jelentő hatodik helyet az osztrák jégkorong bajnokságban. A BL elődöntős Salzburg volt az ellenfél az utolsó fordulóban, melynek legyőzése nem a legegyszerűbb feladatok egyike, mégis ez kellett a biztos sikerhez. 

A mérkőzés is úgyindult, hogy pokoli nehéz lesz még a kapuralövés megteremtése is, nemhogy a győzelem. Az osztrákok folyamatosan támadtak és a harmad hajrájában eredményesek is voltak, majd előnyből tovább növelhették volna előnyüket. Ez a Volán remek védekezése és Carruth bravúrjai miatt nem sikerült, de így is magyar hátrányt mutatott az eredményjelző a szünetben. A középső harmadban öt perc után sikerült az egyenlítés Erdély révén, majd két magyar előnyt nem sikerült gólra váltani. az utolsó öt perc pedig megint a vendégeké volt, mint az első harmadban. Második góljuk után a salzburgiak kapujuk elé szegezték vendéglátójukat és közel álltak hozzá, hogy növeljék előnyüket. Ettől a Fehérvárt ismét Carruth, na meg a dudaszó mentette meg.

Ilyen előzmények után a harmadik harmad maga volt az álom. Az első három percben két gólt szerzett és így fordított a friss Magyar Kupa-győztes - Caruso és Meland volt eredményes -, sőt a tizedik percre fordulva Stipsicz belőtte a negyedik Volán-gólt. Tombolt a jégcsarnok háromezer nézője. Hári növelte a gólok számát és a hangerőt, majd Erdély Csanád egy üres kapus góllal tette fel az i-re a pontot.

A Fehérvár AV19 hatodikként zárta az alapszakaszt az EBEL-ben és ezzel rájátszás résztvevő!

Utolsó huszonöt mérkőzésén mindössze nyolc vereséget szenvedett a magyar csapat, és ez komolyabb reményekre is okot adhat a folytatásra!

EBEL, 44 mérkőzéses alapszakasz, záróforduló:

Fehérvár AV19 - RedBull Salzburg 6-3 (0-1, 1-1, 5-1) magyar gólszerzők:Erdély 26', 60', Caruso 42', Meland 43', Stipsicz 49',56'