• 2024 04 26

Negyedik a férfi kardcsapat a varsói vívó vk-n

Nem sikerült felállni a dobogóra a szezonnyitó versenyen

Két legnagyobb rivális olasz és orosz csapat ellen szenvedtünk csak vereséget, előbbitől az elődöntőben, utóbbitól a bronzért.

A Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású Európa-bajnok csapatunk rendkívül magabiztosan kezdte az esztendő első, varsói versenyét. A nagy mezőnyben az előkelő, harmadik világranglista-helyezés okán nem kellett vívni a 16-ért, majd a nyolcaddöntőben a korábban többször is kellemetlenkedő ukránokat magabiztos és egyenletes teljesítménnyel, 45:32-re legyőztük. A negyeddöntőben Kína volt az ellenfél, és az előző mérkőzéshez hasonlóan egyetlen pillanatig sem lehetett kétséges a siker, 45:36 lett a vége.

Ezzel a mieink teljesítették az alapot, a kedvező sorsolást kihasználva simán jutottak a legjobb négy közé - ugyanez némi meglepetésre nem sikerült az utóbbi időben “világverő” koreaiaknak. Az elődöntőben az állandó rivális olasz válogatott következett. Az Eb-n és a vb-n is találkoztunk velük, a mérleg a nyáron 1:1-re alakult. Most viszont megint az itáliaiak nyertek. Sajnos, egyedül Áron tudott pluszt vívni, az első kör végén előnybe kerülő rivális tulajdonképpen biztosan nyert 45:37-re. A harmadik helyért a másik “örök játszótárs”, az orosz válogatott következett. Az utolsó körre, a nap végére, talán az addig hibátlan Áron is elfáradt egy kicsit, és helyére senki sem tudott vezéregyéniséggé előre lépni. Így 45:36-ra győztek az oroszok, nekünk pedig a negyedik hely jutott.

Eredmények. Férfi kardcsapat Világkupa, Varsó, 27 induló.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Ukrajna 45:32 (Gémesi +6, Szatmári +5, Szilágyi +2).

Negyeddöntő: Magyarország-Kína 45:36 (Szilágyi +6, Szatmári +6, Gémesi -3).

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 37:45 (Szilágyi +3, Gémesi -2, Szatmári -3, Decsi -6).

A 3. helyért: Magyarország-Oroszország 36:45 (Gémesi -2, Szatmári -2, Szilágyi -5).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Franciaország, 3. Oroszország, 4. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron).