• 2024 03 29

Federer legyőzte Fucsovicsot Dubaiban

A két teniszező második meccse is szoros volt

Második mérkőzését játszotta egymás ellen az egykori világelső svájci teniszzseni Roger Federer és a legjobb magyar Fucsovics Márton. Az ausztrál Open után ezúttal Dubaiban találkoztak.

A tét a négy közé jutás volt, és az összecsapásra megtelt a teniszcsarnok nézőtere. Természetesen a többség a svájcinak szurkolt, de szerencsére ez Fucsovicsot nem zavarta, magabiztosan kezdett. Rögtön az első játékban breakelőnybe került, amit azonban Federer hárított. Az első játszma aztán egészen rövidítésig magabiztos adogato game-ekkel telt. A tie break-ben a magyar 5-3-ra és 6-4-re is vezetett, de Federer így is hozta a játszmát.

A másodikban 2-0-ra elhúzott a svájci, majd Fucsovics egyenlített. 4-4-nél már több mint tíz perce játszottak a felek a kilencedik game-ben, amikor kényszerű  pályakarbantartási szünetet is növelte a game hosszát. Fucsovics négy breaklabdát még hárított, de az ötödiket nem tudta, így Federer a meccs megnyeréséért adogatott. A svájci a legjobb adogatójátékát bemutatva a meccsen nyerte a második játszmát is.

Ugyan Fucsovics nem nyert játszmát Federer ellen, egy magas színvonalú, komoly mérkőzésen van túl. Ahol egy fejben teljesen összeszedett taktikailag érett, megkérdőjelezhetetlenül egyenrangú ellenfélként állt szemben a sokak szerint valaha volt legjobb, nála tíz évvel idősebb és sok száz meccsel tapasztaltabb svájcival szemben.

ATP 500 tenisztorna, Dubai, negyeddöntő:

Roger Federer (7.) - Fucsovics Márton (35.) 7-6 (8-6), 6-4