• 2024 03 28

Nőnapra eldől, hogy ki milyen számban indul az asztalitenisz világbajnokságon

Harc a világranglista pontokért

Csúcsra járatják a magyar asztalitenisz-válogatottat. A hazai világbajnokság előtt ennek azért van jelentősége, hogy így mindenki a lehető legjobb világranglistás pozícióba kerüljön.

Legutóbb három dobogós helyet is szereztek a magyarok a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) úgynevezett challenge plus besorolású, 60 ezer dollár összdíjazású lisszaboni tornáján. A Madarász Dóra, Pergel Szandra duó ezüstöt, Ecseki Nándor és Madarász vegyes párosban, az Ecseki, Szudi Ádám kettős pedig bronzérmet szerzett.

Bátorfi Zoltán, a női asztalitenisz-válogatott szövetségi kapitánya elmondta, ez az időszak nagyon fontos, mert nem mindegy az, hogy a világbajnokság előtti sorsoláson ki hányadik a világranglistán.

„Arról meg nem is beszélve, hogy a felkészülés során, a nemzetközi versenyeken mindenki sokat fejlődik. Minden idők legnagyobb hazai asztalitenisz versenyére készülünk. Fantasztikus hangulatú világbajnokságra számíthatunk a Hungexpón, és bízom benne, hogy a mieink közül többen életük formájában állnak asztalhoz majd.” – mondta Bátorfi Zoltán, a női asztalitenisz-válogatott szövetségi kapitánya, aki elárulta: március 8-án lesz meg a pontos lista arról, hogy ki milyen számban indul a vb-n.

Minden idők legnagyobb hazai asztalitenisz versenye pedig április 21. és 28. között lesz a Hungexpón.