• 2024 04 25

Ezüstérmes a Madarász-Pergel duó a lisszaboni asztalitenisz Challenge Plus-tornán

Két érem jutott még a magyaroknak

Három magyar páros is éremmel térhet haza az ITTF Challenge Plus lisszaboni állomásáról!

A vegyespárosok küzdelmeiben Ecseki Nándor és Madarász Dóra már pénteken bejutott az elődöntőbe, ahol Lin Kao-jüan és Liu Si-ven kettőse várt rájuk. A kínai klasszisok a negyeddöntőben a Szudi Ádám, Pergel Szandra kettőst búcsúztatták 3:0-val, most viszont jobban meg kellett izzadniuk. A két magyar ugyanis teljesen egyenrangú ellenfelük volt, remek mérkőzést játszottak. A vége 3:1 lett oda, ám könnyen alakulhatott volna fordítva is, hiszen a harmadik szettet 8:5-ös, a negyediket 10:9-es előnyről veszítették el a mieink.

Ezzel még korántsem értek véget lisszaboni feladataik, hiszen női, illetve férfi párosban is talpon voltak még. A negyeddöntőben a Madarász, Pergel és az Ecseki, Szudi duó is egy hazai egységet vert meg, és ezzel újabb magyar érmek váltak biztossá!

Az esti elődöntőben a fiúk 9:7-es hátrányból elvitték az első szettet Togami Sunszuke és Uda Jukija orra elől, a folytatásban azonban a japánok akarata érvényesült, így ők készülhetnek a vasárnapi fináléra.

Madarászék a legjobb négy között a román Daniela Monteiro Dodean, Elizabeta Samara kettőssel találkoztak, amely két japán duót kiejtve jutott el eddig. A mieinkkel azonban nem bírtak, a döntő szettes ütközet utolsó felvonását 13:11-re nyerte meg Madarász és Pergel. A döntőben jöhetett a kínai Fan Sze-csi és Jang Huj-csing. A mérkőzés amilyen jól kezdődött, annyira rosszul fejeződött be, ugyanis a mieink a játszmákat tekintve 2-0-ás vezetésről vesztették el a döntőt.

Póta Georgina párosban ezúttal nem indult, egyesben viszont ő jutott a legmesszebb a magyarok közül. Pénteken egy tajvani és egy japán lány legyőzésével jutott be a legjobb 16 közé, ahol egy másik tajvanin, Huang Hszinen is átlépett, méghozzá 4:0-val. A negyeddöntőben Hajata Hina volt az ellenfele, aki az előző körben 4:2-re megverte az első kiemelt Liu Si-vent. A 18 éves bal kezes japán Póta ellen is lehengerlő játékot mutatott be, és sima győzelemmel biztosította helyét az elődöntőben.

Magyar eredmények:

SEAMASTER 2019 ITTF CHALLENGE PLUS, PORTUGAL OPEN

FÉRFI EGYES

32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Majoros Bence–Supanut Wisutmaythangkoon (tájföldi) 4:1 (–12, 4, 3, 6, 5)

Ecseki Nándor- Haidong Xu (kínai) 4:0 (4, 8, 8, 5)

FÉRFI PÁROS

NEGYEDDÖNTŐ
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Carvalho, Geraldo (portugál) 3:0 (6, 10, 9)

ELŐDÖNTŐ
Ecseki, Szudi–Togami, Uda (japán) 1:3 (9, –8, –8, –6)

NŐI EGYES

NYOLCADDÖNTŐ
Póta Georgina–Huang Hszin (tajvani) 4:0 (7, 7, 12, 9)

NEGYEDDÖNTŐ
Póta–Hajata (japán) 0:4 (–6, –2, –2, –2)

NŐI PÁROS

NYOLCADDÖNTŐ
Madarász Dóra, Pergel Szandra–Loeuillette, Yuan (francia) 3:1 (5, 8, –4, 9)

NEGYEDDÖNTŐ
Madarász Dóra, Pergel Szandra–Oliveira, Shao (portugál) 3:1 (–7, 6, 7, 7)

ELŐDÖNTŐ
Madarász, Pergel–Monteiro Dodean, Samara (román) 3:2 (–3, 4, 6, –13, 11)

DÖNTŐ
Fan Sze-csi és Jang Huj-csing (kínai) - Madarász, Pergel 3:2 (–8, –3, 6, 9, 2)

VEGYES PÁROS

ELŐDÖNTŐ
Ecseki, Madarász–Lin Kao-jüan, Liu Si-ven (kínai) 1:3 (–3, 7, –8, –11)