• 2024 04 25

OTP Bank Liga - 21. forduló - Kikapott a Fradi Debrecenben

A 93. percben szerezte meg a győztes gólt a hazai csapat

Zsóri Dániel élete első NB1-es meccsén a szezon gólját szerezte

A listavezető Ferencváros 2-1-re kikapott a Debrecen otthonában.

Debreceni VSC-Ferencvárosi TC 2-1 (0-1)

Debrecen, 7002 néző,

v: Berke

gólszerzők: Tőzsér (83. - tizenegyesből), Zsóri (93.), illetve Dvali (30.) sárga lap: Haris (35.), Kusnyír (86.), Pávkovics (89.), illetve Gorriarán (35.), Heister (81.), Haratin (90.)

DVSC: Nagy S. - Kusnyír (Kinyik, 87.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Varga K., Haris, Tőzsér, Bódi - Szécsi (Zsóri, 81.), Avdijaj (Takács, 63.)

FTC: Dibusz - Lovrencsics, Frimpong (Botka, 61.), Dvali, Heister - Sigér (Leandro, 66.), Haratyin - Szinyevics, Gorriarán, Petrjak - Lanzafame (Tokmac, 77.)

A vendég ferencvárosiak - akiktől betegség miatt hiányzott Böde Dániel - rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a nyolcadik percben akár a vezetést is megszerezhették volna, de Petrjak közeli lövésénél a hazaiak kapusa nagyot védett. A folytatásban is az FTC irányította a játékot, de helyzeteket nem igazán tudott kialakítani. A harmincadik percben mégis vezetéshez jutott: Lovrencsics távoli lövésébe Dvali olyan szerencsésen ért bele, hogy a labda a kapu jobb alsó sarkában kötött ki. A második félidő elején nagyobb sebességre kapcsolt a Debrecen, és két perc elteltével Bódi lövésénél Dibusznak kellett bravúrral hárítania. Mindkét csapat vállalta a támadójátékot, így lüktetőbb, élvezetesebb lett a mérkőzés, helyzetek felváltva adódtak. A hajrában aztán a DVSC büntetőből egyenlített, miután Dibusz elsodorta Bódit, sőt a hosszabbítás perceiben a csereként beállt Zsóri Dániel - élete első NB I-es mérkőzésén - 15 méterről a kapu jobb felső sarkába ollózott, megszerezve csapatának a győzelmet.


A Diósgyőri VTK - két korábbi kispesti játékos góljával - hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a Budapest Honvédot. A bennmaradásért küzdő miskolciak sikerükkel feljebb léptek a kiesést jelentő 11. helyről, egyúttal immár nyolc találkozó óta veretlenek az NB I-ben.

Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 2-1 (0-1)

Miskolc, 5026 néző, v.: Németh
gólszerzők: Vernes (61.), Prosser (75.), illetve Danilo (15.)
sárga lap: Vernes (63.), illetve Kukoc (45.), Holender (78.)

Diósgyőri VTK: Bukrán - Polgár, Brkovic, Tamás - Sesztakov, Szabó B., Mazalovic (Prosser, 54.), Hasani, Juhar - Vernes (Géringer, 79.), Mihajlovic (Bacsa, 92.)

Budapest Honvéd: Gróf - Batik, Kamber, Kálnoki Kis - Mezgrani, Szendrei (Ben-Hatira, 67.), Heffler, Gazdag. Kukoc (Májer, 80.) - Danilo (N'Gog, 58.), Holender

    Az első percekben inkább a Honvéd támadott, de hamar kiegyenlítetté vált a játék. A kispestiek negyedóra elteltével mégis előnybe kerültek, de ez nem tett jót a mérkőzésnek, mert a hazaiak lendületét megtörte, a Honvéd pedig a fegyelmezett játékra helyezte a hangsúlyt. Az enerváltan és kissé ötlettelenül futballozó miskolciak az első félidő hajrájában dolgoztatták meg először a rivális kapusát, Grófot.
    A folytatásban a DVTK fokozatosan egyre bátrabban játszott, ennek meg is lett az eredménye, mert bő negyedóra után egyenlített az ex-kispesti Vernes találatával. Ezt követően Supka Attila, a vendégek trénere a héten igazolt Ben-Hatira becserélésével jelezte, nem egy pontért érkezett a fővárosi csapat, amely ennek ellenére nem tudott ismét felpörögni.
    A DVTK viszont lendületbe jött és a vezetést is megszerezte egy másik kispesti nevelésű játékosa, Prosser révén, aki ráadásul most mutatkozott be új csapatában. A dobogós helyekért küzdő Honvéd ugyan támadóbb felfogásban futballozott a hajrában, de veszélyesebb nem lett, sőt inkább a gyors hazai ellentámadások voltak ígéretesek, ám újabb gól azokból sem született.


A Mezőkövesd 2-1-re győzött a sereghajtó Haladás otthonában. A találkozó előtt mindkét gárda hat bajnoki óta volt nyeretlen, így Kuttor Attila vezetőedző együttese mozdult el a holtpontról, míg Horváth Ferenc csapata egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül, hiszen hátránya már 14 pont a bennmaradást jelentő tizedik helyen álló Diósgyőrrel szemben.

Szombathelyi Haladás-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (1-2)

Szombathely, 1930 néző, v.: Szőts
gólszerzők: Rui Pedro (23.), illetve Drazic (32.,  38.)
sárga lap: Bamgboye (48.), Németh Mi. (65.), Ofosu (78.), illetve Meszhi (15.), Szappanos (72.), Vajda (73.)

Haladás: Király - Habovda, Saláta, Jagodics, Németh Mi. - Bamgboye (Németh Má., 73.), Holdampf, Nyári (Ivanov, a szünetben), Ofosu - Rabusic (Gaál, 67.), Rui Pedro

Mezőkövesd: Szappanos - Sillye (Moutari, 87.), Pilár, Szalai, Vadnai - Meszhi, Bertus, Molnár G. (Tóth M., 92.), Pekár (Katanec, 88.) - Vajda, Drazic

    A szombathelyieknek gyakorlatilag már minden hátralevő mérkőzésük élet-halál kérdés, ennek ellenére egyik csapat sem kezdett nagy lendülettel, korán felhangzott a füttykoncert az elégedetlen hazai szurkolóktól. A félidő közepén aztán vezetést szerzett a Haladás, de nem örülhetett sokáig, mert a vendégek néhány perc alatt fordítottak, s a mérkőzést is eldönthették volna: Drazic előbb a 32. percben használta ki, hogy Király rosszan előre rúgott labdáját Holdampf nem tudta levenni, majd újabb hat perc elteltével egy bal oldali beadás után volt eredményes. A kettő között a szerb támadó még egy ziccert is rontott.
    A fordulást követően próbálkozott a hazai csapat, de egészen a hajráig nem jutott el igazi helyzetig, ekkor viszont a kapufa mentette meg a Mezőkövesdet.


A Kisvárda gól nélküli döntetlent játszott a vendég Paks csapatával. A hazai csapat sorozatban a hatodik mérkőzésén nem kapott ki, de az egy ponttal a tizedikről a 11. helyre csúszott vissza. Eggyel hátrébb került a Paks is, amely jelenleg a nyolcadik.

Kisvárda Master Good-Paksi FC 0-0

Kisvárda, 2007 néző, v.: Farkas
sárga lap: Hugo Seco (50.), Lukjancsuk (59.), Karaszjuk (64.), Horváth Z. (89.), illetve Kulcsár (44.)

Kisvárda: Felipe - Lukjancsuk, Kravcsenko, Ene, Vári - Lucas, Karaszjuk - Hugo Seco, Cukalasz, Grozav (Gosztonyi, 66.) - Horváth Z.

Paks: Nagy G. - Kulcsár D., Gévay, Fejes, Szabó J. - Kecskés (Windecker, 84.), Zsidai, Papp - Hahn (Könyves, 63.), Simon A., Bartha (Nagy, 87.)

    Nagyjából kiegyenlített mezőnyjáték zajlott a pályán az első félidőben, nagy helyzet nem volt. A labdáért sokszor kemény párharcok alakultak ki, de gyakran nem jött össze a szabályos szerelés, emiatt sűrűn állt a játék. Egyik csapat sem tudta komoly nyomás alá helyezni ellenfelét, egy-egy távoli lövés jelentett némi veszélyt.
    A szünet után negyed óráig tartósan birtokolta a labdát a Paks, de szervezetten védekezett a Kisvárda, ennek ellenére a vendégek kapufáig jutottak.
    A 69. percben esett a mérkőzés egyetlen gólja, a játékvezető azonban a hazaiak találatát - amely nagy kavarodás után született - szabálytalanság miatt nem adta meg.     
    A második játékrészben több volt a feszültség, de továbbra is sokat szabálytalankodtak mindkét oldalon, emiatt nem alakult ki folyamatos játék. A döntetlen megfelelt a mérkőzés képének.


A vendég Újpest Bokros öngóljával legyőzte a Puskás Akadémiát a Pancho Arénában 

Puskás Akadémia FC - Újpest FC 0-1 (0-0)

Felcsút, 1412 néző, v.: Bognár T.
gólszerző: Bokros (51. - öngól)
sárga lap: Tamás N. (5.), Bokros (32.), illetve Ristevski (67.)

Puskás: Hegedüs L. - Szolnoki, Hegedűs J., Hadzsijev, Bokros - Balogh B., Urblík, Tamás N. (Sós 59.) - Nagy Zs. (Kiss T. 73.), Knezevic (Arabuli 64.) - Radó

Újpest: Pajovics - Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Burekovic - Onovo, Sankovic, Rácz B. (Balázs B. 78.), Nagy D. (Zsótér 83.), Beridze (Simon K. 78.) - Nwobodo

    Nagy iramban, ám rendkívül sok hibával kezdtek a csapatok. Húsz perc elteltével alábbhagyott a lendület,  a Puskás Akadémia és az Újpest nem tudott gólhelyzetet kialakítani a másik kapuja előtt, így nem volt meglepő, hogy gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre.
    A második félidő elején felpörögtek az események. Egy kósza újpesti előreívelést Bokros Szilárd átfejelt a labdára kimozduló Hegedüs Lajos felett, így öngóllal szerzett vezetést az Újpest. Szinte a középkezdés után egyenlíthetett volna a Puskás Akadémia, de a ziccerbe kerülő Josip Knezevic lövésébe bele tudott kapni Filip Pajovic, Kire Ristevski pedig kivágta a labdát a gólvonalról. A folytatásban is inkább a hazaiak próbálkoztak, de a vendégvédelem jól zárt, a szórványos újpesti kontratámadásokban pedig több veszély volt.
    Az Újpest három döntetlent követően nyert újra a bajnokságban, és a szezonban másodszor győzte le a Puskás Akadémiát.


A címvédő MOL Vidi FC 3-1-re győzött az MTK Budapest otthonában.

MTK Budapest-MOL Vidi FC 1-3 (0-3)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2105 néző, v: Kassai
gólszerzők: Torghelle (61.), illetve Hadzic (9.), M. Scepovic (11.), Stopira (36.)
sárga lap: Katona (38.), Kanta (43.), Vogyicska (46.), illetve Nego (40.), Elek (80.)

MTK: Kicsak - Katona, Balogh Bé., Szelin (Vogyicska, 38.), Deutsch - Vass Á. - Gera (Schön, 75.), Kanta, Bognár I., Vass P. - Lencse (Torghelle, a szünetben)

Vidi: Kovácsik - Nego, Fiola, Vinícius, Stopira - Kovács I., Elek, Hadzic, Milanov (Nikolov, 64.) - M. Scepovic (Futács, 90.), Hodzic (Pátkai, 82.)

    A lendületes kezdés kétgólos vezetést hozott a két helyzetét gólra váltó fehérváriaknak a 11. percre. Az MTK-t megfogta a rossz nyitány, így a vendégek előnye a szünet előtt úgy nőtt háromra, hogy erősen visszavettek a korábbi tempóból, és sokszor megelégedtek a labdatartással.
    A szünet után más sebességi fokozatra kapcsolt a házigazda, amely a csereként pályára lépő Torghelle találatával a 61. percben szépített. A folytatásban az MTK egy ideig még be tudta szorítani a vendégtérfélre a Vidit, de helyzetig már nem jutott. A 75. perc körül kiegyenlítődött a mezőnyjáték, a lefújásig hátralévő percekben a kapuk egyik oldalon sem forogtak veszélyben.
    A címvédő Vidi idén két vesztes hazai bajnoki összecsapást követően szerzett először pontot, és visszavágott az MTK-nak az októberben házigazdaként elszenvedett 3-0-s vereségért. A székesfehérvári gárda 2015 márciusát követően nyert újra az MTK vendégeként, a fővárosiak az idényben 11. hazai találkozójukon az ötödik vereségüket szenvedték el.