• 2024 04 26

Két magyar arany és bronz a zárónapon a téli EYOF-on

Talabos Attila és a vegyes váltó aranyérmes az EYOF-on

A téli ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) befejező napján a rövidpályás gyorskorcsolyázóink 2 arany- és 1 bronzérmet nyertek. Míg a curling válogatott bronzérmes lett.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók először az 1000m-es egyéni versenyszámokban küzdöttek az érmekért. Talabos Attila és Bontovics Balázs egészen a döntőig menetelt, ahol Talabos első, Bontovics a harmadik lett. 

A lányok hasonló távján Somogyi Barbarát az elődöntőben kizárták. Dobrán Fanni a B döntőben a második helyen ért a célba. Előbbi a 10., utóbbi a 8. helyet szerezte meg.

A 3000m-es vegyes váltó Dobrán Fanni, Somogyi Barbara, Bontovics Balázs, Talabos Attila összeállításban magabiztosan győzött  fináléban. 

Ezzel rövidpályás gyorskorcsolyázóink 3 arany-, 1 bronzéremmel, továbbá egy negyedik és hatodik helyezéssel fejezték be az olimpiai fesztivált, melynek legeredményesebb sportolója a 3 aranyéremmel hazaérkező Talabos Attila lett.

Curling válogatottunk az elődöntőben nem bírt a svájciakkal. A helvétek 8–3-ra győztek. A bronzmeccsen viszont a lengeyelek ellen 10-3-ra győzött a Biró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc Sebestyén összeállítású magyar gárda és ezzel megszerezte a bronzérmet.

Alpesi válogatottunk a paralell vegyes csapatok versenyében a nyolcaddöntőben a későbbi győztes franciáktól szenvedett vereséget. A Hozmann Szonja, Tóth Zita, Hoque Isbat Áron, Tausz András alkotta magyar csapat így a 9. helyen végzett.