• 2024 04 26

Elődöntős a curling-válogatott a téli EYOF-on, Láng Júlia 13. lett

Csütörtökön majdnem mindenki rajthoz állt a téli EYOF-on

Csütörtökön bejutottak a négy közé a curlingesek a téli EYOF-on, így a fesztivál utolsó versenynapján a rövidpályás gyorskorcsolyázó vegyesváltó mellett ők is éremért küzdhetnek majd.

A csütörtöki magyar-dán curlingtalálkozó a négy közé jutásról döntött Szarajevóban, hiszen aki győz a két csapat közül, az a britek mögött bejut az elődöntőbe. Dán vezetés után a mieink a második endben egyenlítettek. A következő három endben pedig egyaránt két-két követ is tökéletesen helyezett el a magyar csapat, így az utolsó endet már le sem játszották. A magyarok 8-4-es győzelme azt jelentette, hogy jöhet az elődöntő, ahol Svájc lesz az ellenfél. 

A műkorcsolyázó Láng Júlia a rövidprogram után, a szabadban több ugrását is elrontotta, így végül 13. lett. 

Sífutóink a sprint számban a kvalifikációs futamból nem kerültek be a 30 versenyzőt számláló kieséses szakaszba. Laczkó Evelin a 72., Kocsik Nóra a 76., Balog Zoárd Ákos a 90. helyen fejezte be a versenyt. 

Alpesi síben a fiúk óriás-műlesikló versenyszámát rendezték. A magyar fiatalok sikerrel teljesítették mindkét futamot, Tausz András a 47., Hoque Isbat Áron a 69. helyen fejezte be a versenyt.