• 2024 05 03

A Szekszárd hatpontos előnnyel utazik Spanyolországba

Győzelem a negyeddöntő első meccsén

Az Atomerőmű KSC Szekszárd hazai pályán 79-73-ra legyőzte a Gironát a női kosárlabda Euro Kupa negyeddöntőjének első meccsén, így minimális előnnyel várhatja a visszavágót.

A Szekszárd a nyolc közé jutásért 17 pontos hátrányt dolgozott le a hazai visszavágón,  de  ezúttal kevésbé drámai meccset szerettek volna a hazai szurkolók és megnyugtató előnyt a Girona elleni idegenbeli meccsre. A spanyol együttes azonban kőkemény ellenfélnek ígérkezett, hiszen négymeccses győzelmi sorozat után érkezett Szekszárdra úgy, hogy hazája bajnokságának éllovasa.  

Az első negyedben szinte végig futott az eredmény után a Szekszárd, egészen a hajráig, amikor sikerült két pontos fórt kialakítani. A második 10 perc elején pedig már 28-21-re vezetett a hazai csapat, de innen jött vissza a Girona, amely kiegyenlített és 39-39-nél következhetett szünet. 

Kiegyenlített volt a harmadik negyed is, ebben az időszakban Ivana Dojkic dobott több fontos pontot. Az utolsó felvonás kezdetekor pedig a Girona vezetett egy ponttal. A záró negyedben a spanyolok 40 másodperccel a vége előtt egyenlítettek Collado révén, de az utolsó pillanatokban Studer Ágnes nagy pillanatai jöttek: a magyar kilences előbb egy remek duplát dobott, majd a dudaszó pillanatában egy hármast is elhelyezett a kosárba. Pont a legjobbkor. A Szekszárd minimális előnnyel, de hatpontos fórral utazhat Spanyolországba a visszavágóra. 

Női EK, negyeddöntőbe jutásért, első mérkőzés:
Atomerőmű KSC Szekszárd-Girona (spanyol) 79-73 (23-21, 16-18, 18-19, 22-15)
a magyar csapat legjobb dobói: Bishop 16, Djokic 14