• 2024 04 19

Ha kedd, akkor harmadik hely

Egy bronzéremmel bővült a magyar EYOF-éremkollekció

A 14. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál második versenynapján is a rövidpályás gyorskorcsolyázók nyertek egy újabb érmet. Ezúttal Bontovics Balázs, aki 500 méteren bronzérmes lett. A hétfői arany után ez a második magyar érem; a fesztivál történetében - 1993-tól - a 17. medál, köztük az 5. bronz.

Bontovics Balázs az 500 méteres ugyan negyedik helyen ért célba a fináléban, de mivel orosz riválisát kizárták, így végül egy bronzéremnek örülhetett. A magyar vegyesváltó pedig a legjobb idővel nyerte az előfutamát.

 Curlingben jól kezdte a második találkozóját a Biró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc Sebestyén összeállítású magyar válogatott az addig két győzelemmel álló oroszok ellen. Két end után már 3-0 volt a magyarok előnye. A fórból egy kevés megmaradt a végére is, így 6-5-re nyertek a mieink. Majd a folytatásban a törökök ellen már jóval simább siker következett, egy 6-2-es győzelem.

 Alpesi sízésben a szakadó hóban a műlesiklás első futamában Tausz András a 43., a másodikban a 31. helyen fejezte be a versenyt. Hoque Isbat Áron az első futamban kiesett.

A sífutók 5 km-es szabad stílusú versenyszámában Laczkó Evelin Vivien a 69., Kocsik Nóra a 80., a fiúk 7,5 km-es szabad stílusú számában Balog Zoárd Ákos a 92. helyen ért a célba.