• 2024 04 25

Piros nagy meccset játszott Kohlschreiberrel Frankfurtban

Közel a bravúrhoz a magyar teniszező

A tenisz Davis Kupa Világcsoport selejtezőjében Németország-Magyarország párharc kezdődött Frankfurtban

A mai két egyest Piros Zsombor Phillip Kohlschreiber elleni mérkőzése nyitotta. Az előjelek alapján egyértelműnek látszott az összecsapás végkimenetele, hiszen a világranglistán 32. német 339 hellyel előzi meg magyar ellenfelét. 

Ennek ellenére a frankfurti sportcsarnok közönségét ámulatba ejtve Piros nyert 7-6-ra. Mégpedig úgy, hogy 3-5-ös játszmaállásról, majd a tie break-ben 3-6-ról is visszajött Kohlschreiber, de a vége 8-6-lett Zsombornak. A másodikban egyenlített a német 7-5-el, pedig a játszma eleje ott folytatódott, ahol az első végződött, magyar vezetéssel. Piros 3-1-es vezetésénél fordult a kocka és vette át a játszma irányítását a hazai teniszező. Döntő játszma következett. Zsombor továbbra is jól adogatott és tartotta a lépést rutinosabb ellenfelével az utolsó pillanatig, ám az utolsó adogatójátékát elvesztve 4-5-ös játszmaállással ültek pihenőre a felek, úgy, hogy Kohlschreiber a mérkőzésért adogat majd. A rövid pihenő kevés volt a 19 éves magyarnak, a német nullára nyerte adogatójátékát, és így a mérkőzést. 

Mindenesetre Piros Zsombor nagyot játszott, közel állt a hatalmas bravúrhoz, de győzött a rutin.

Tenisz Davis Kupa Világcsoport, Németország - Magyarország selejtező, Frankfurt, Németország:

Phillip Kohlschreiber (32.) - Piros Zsombor (371.) 6-7, 7-5, 6-4

A nap másik mérkőzésén a kényszerűségből egyest játszó Nagy Péter ellenfele Alexander Zverev volt. Itt az erőviszonyok még egyértelműbbek voltak, ennek megfelelően a világranglista 3. német játékos két sima játszmában verte Nagyot, aki összesen négy játékot nyert a mérkőzésen.

Alexander Zverev (3.) - Nagy Péter 6-2, 6-2

Összesítésben a németek 2-0 arányban vezetnek az első nap után.

Holnap először a páros következik, majd zárásként a hátralévő két egyes.