• 2024 04 26

Berecz Zsombor világbajnoki bronzérmes

Címvédőként dobogó

Bronzérmes lett Berecz Zsombor a vitorlázók finndingi hajóosztályának melbourne-i világbajnokságán. A magyar címvédő a harmadik helyről kezdte meg a szombati éremfutamot, de nem sikerült javítania.

Berecz tavaly világbajnok lett, idén már megnyerte az előolimpiát, a 2020-as ötkarikás játékok tesztversenyét. Azonban a melbournei világbajnokság első futamában 23. helyen ért csak célba, ami később túl nagy hátrány volt ahhoz, hogy ismét aranyat akaszhassanak a nyakába. Ugyan a legrosszabb eredménye kiesett Berecznek, de a futamok során így is kétszer került az első 10-en kívülre, azokat már nem tudta kiejteni.

Az utolsó napon az aranyfutam előtt pedig már eldőlt, hogy másodiknál jobb már nem lehet. A váltakozó erős szélben aztán Berecz végül a második helyen futott be, amivel végül nem sikerült előre lépnie az összetettben. Az éremfutamot az ausztrál Jake Lilley nyerte. 

Az összetettben egy ponttal végül elmaradt a holland Heinertől és harmadik lett. A világbajnok az új-zélandi Josh Junior lett.