• 2024 04 24

A nap legfontosabb sporthírei: 2019. december 12., csütörtök

Úszó országos bajnokságtól a kosárlabda nemzetközi kupákig

December 12. a magyar sportéletben.

Labdarúgás: A Ferencváros nem jutott tovább a labdarúgó Európa-liga csoportköréből, mivel annak csütörtöki zárónapján 1-1-es döntetlent játszott a bolgár Ludogorec vendégeként.

Kosárlabda: A Sopron Basket hazai pályán 59-51-re legyőzte az olasz Schio együttesét csütörtökön, a női kosárlabda Euroliga hetedik fordulójában. A magyar csapat legjobb dobói: Crvendakic és Határ voltak 16 illetve 12 ponttal. A Sopron négy elveszett mérkőzés után nyert ismét csoportjában.

Jégkorong:  A  Divízió I/A vb-re készülő magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re kikapott Japántól a Vasas Jégcentrumban zajló Hat Nemzet férfi jégkorong felkészülési tornán, csütörtökön. A távol-keleti együttes az első húsz percben kétgólos előnyre tett szert, a második harmadban Nagy Krisztián szépített, a záró felvonásban pedig már nem esett gól.

Az A-csoportos világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott 4-1-re kikapott Csehországtól a Szocsiban zajló felkészülési torna csütörtöki nyitómérkőzésén. 

Az U20-as Divízió 1B-s világbajnokság első mérkőzésén a magyar válogatott magabiztosan, 6-1-re verte a házigazda Ukrajnát.

Asztalitenisz: Szudi Ádám és Pergel Szandra kikapott a második helyen kiemelt Lin Jün-csü, Cseng I-csing tajvani duótól az olimpiai kvalifikációs asztalitenisz World Tour-döntő vegyespárosainak negyeddöntőjében, így ezúttal nem szerzett kvalifikációt a tokiói olimpiára. 

Atlétika: A kormány még idén rendeletbe foglalja a főváros atlétikai vb-vel kapcsolatos feltételeit, mivel megegyezés született a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában csütörtökön azokról a feltételekről, amelyeket a Fővárosi Közgyűlés fogalmazott meg a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezésével kapcsolatban, ezeket pedig a kormány rendeletben rögzíti december 31-éig. Így elhárultak ak akadályok a csepeli Nemzeti Atlétikai Stadion felépítése elől.

Úszás: Újabb három aranyérmet szerzett Hosszú Katinka – a rövidpályás országos bajnokság második napján mindhárom egyéni számot ő nyerte Kaposvárott, amibe egy bravúr is belefért, mégpedig az Eb-bronzérmes Késely Ajna legyőzése 400 gyorson. Milák Kristóf szintén nyert ezen a távon, 50 pillangón viszont az Eb-n második Szabó Szebasztián egy tempóval előbb ért a falhoz. Érdekesség, hogy 200 vegyesen a szövetségi kapitány fia, Sós Dániel élete első felnőtt bajnoki címét szerezte meg.

 Hosszú Katinka: „Úgy kérdezik, hogy hogy tudok ennyi számot vállalni és nyerni, mintha eddig nem ezt csináltam volna... Mármint sokat úszom, ez pedig olyan, mint az összes többi verseny. Fontos volt a váltó is számomra, örülök, hogy ötödikek lettünk. A négyszáz gyors volt az, ami nagyon jól ment, könnyedén úsztam és elég durva időt jöttem, szerintem ez jó volt. Az 50 pillét elrontottam, ha leúszhattam volna még egyszer, szerintem országos csúcsot jövök. A 200 vegyes meg úgy jól hangzik, hogy ezzel az idővel 4. lettem volna a rövidpályás Eb-n, de nekem ez nem egy nagy idő…” (Magyar Úszó Szövetség)

Kajak-kenu: A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége Kubina Ádámot nevezte ki főtitkárnak. A szövetség nem írt ki pályázatot a poszt betöltésére, Schmidt Gábor elnök pedig Kubina Ádám eddigi titkárságvezetőt javasolta a feladatra. Az elnökség titkos szavazáson egyhangúlag szavazott bizalmat Kubinának, akinek megbízatása a jövő szeptemberi tisztújító közgyűlés miatt 2020. október 31-ig tart. (MKKSZ)

Autósport: A túraautó-világkupa (WTCR) bajnoki címéért küzdő Michelisz Norbert, a Hyundai pilótája lett az Év magyar autóversenyzője az Autósport és Formula Magazin által összeállított rangsor alapján. (MTI)