• 2024 04 26

Babos Tímea megvédte világbajnoki címét párosban

Babos Krisztina Mladenoviccsal győzött Sencsenben

Babos Tímea sorozatban harmadszor nyerte meg párosban a WTA-világbajnokságot, amely szinte egyedülálló tett. Francia partnerével pedig megvédte címét a sencseni tornán.

Babos Tímea olyasmire készült a Sencsenben, amire 21 éve nem volt példa a női teniszben. Ugyanis Lindsay Davenport volt utoljára képes arra, hogy egymás után háromszor győzzön a WTA világbajnokság női páros küzdelmeiben. Davenport akkor Natasha Zvereva oldalán diadalmaskodott harmadik alkalommal, míg Babosnak ezt a megszokott párostársával Kristina Mladenoviccsal kellett megtennie. A magyar-francia duó ellenfele a Hszie Szu-vej, Barbora Strycová tajvani, cseh kettős volt, igaz az első szettben igazi ellenállásról nem lehetett beszélni. Hiszen Babosék 25 perc alatt valósággal átgázoltak riválisukon és egy 6:1-es szettsikerrel szerezték meg a vezetést. A folytatásban aztán a Strychováék megérkeztek a meccsbe és rögtön brékeltek is. A magyar-farncia kettős pedig visszabrékelt azonnal. 3:2-ig aztán mindenki hozta a saját adogatását, amikor Babosék újra elnyerték az ellenfelük szerváját és innen már gond nélkül jutottak el a meccslabdáig.

Babos-Mladenovic duó így egy 6:1, 6:3-as győzelemmel megvédte címét, így Babos harmadszorra, míg Mladenoviccsal párban másodszorra győzött a WTA-világbajnokságon. Davenport rekordját pedig jövőre akár meg is lehet dönteni.

WTA-világbajnokság, páros döntő: Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.)–Hszie Szu-vej, Barbora Strycová (tajvani, cseh, 2.) 6:1, 6:3