• 2020 08 13

Nem jutott tovább az U17-es válogatott a világbajnokságon

Kiesés győzelem nélkül

A magyar válogatott nem jutott tovább csoportjából a Brazíliában zajló U17-es labdarúgó-világbajnokságon, miután pénteken 3-2-re kikapott Ecuador csapatától.

Preisinger Sándor szövetségi edző csapata azzal a tudattal léphetett pályára Goianiában, hogy győzelme esetén nagy eséllyel továbblép a csoportból, míg döntetlen esetén a másik, brazíliavárosi találkozó eredményétől függött továbbjutása.
Az ecuadori csapat kezdett kapura veszélyesebben, ám gól nem született az első játékrészben. A 23. percben a kapujából kifutó Hegyi ütközött Mercadóval, a kínai játékvezető pedig a hálóőrnek sárga lapot adott, Ecuadornak pedig büntetőt ítélt. Hosszas videobírós visszanézés után azonban mindkét döntést visszavonta, így maradt a gól nélküli állás.
A fordulást követően megszerezte a vezetést a magyar válogatott: egy ecuadori védő eladta a labdát, amit Németh combbal maga elé tett, majd a felső léc segítségével a kapuba lőtt. Negyed órán állt magyar előny az eredményjelzőn, ekkor az addig stabil magyar védekezés kétszer megingott gyors egymásutánban: előbb Balogh hibája után Vite, majd két perccel később Mercado volt eredményes. Rövid ocsúdás után egyenlített a magyar csapat: szöglet után Németh átvehette a labdát az ötösön, és közelről volt eredményes. Nem sokkal később egy Ominger elleni, lökésgyanús szituációt videóztak, ám ezt nem követte büntető. A hajrában aztán egy újabb koncentrációs hibát büntetett az ecuadori együttes, a vereség pedig azt jelentette, hogy a magyarok számára véget ért a világbajnokság.
A 24 csapatos tornán a hat négyes csoportból az első kettő mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe, ahonnan egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

U17-es labdarúgó-vb, 3. forduló, B csoport:
Ecuador-Magyarország 3-2 (0-0)
gól: Vite (66.), Mercado (68.), Mina (86.), illetve Németh (50., 73.)

Magyarország: Hegyi Krisztián – Posztobányi Patrik, Balogh Botond, Horváth Milán, Komáromi György – Kata Mihály, Baráth Péter, Ominger Gergő (László Dávid, 85.) – Major Sámuel (Kosznovszky Márk, 65.), Molnár Rajmund (Mester Csaba, 56.), Németh András
Ecuador: J. López – Moran (Chávez, 58.), Delgado, Hincapie, Cabezas – Angulo – Mina, Vite (J. Farfán, 84.), Pluas, Mercado – Mejia (Ed. Valencia, 59.)

A csoport másik mérkőzésén:
Ausztrália-Nigéria 2-1 (1-1)
A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Nigéria 6 pont, 2. (és továbbjutott) Ecuador 6, 3. Ausztrália 4, 4. Magyarország 1 pont