• 2024 04 16

Mindkét magyar csapat győzött a női kézilabda BL-ben

A Győr bebiztosította csoport elsőségét, a Fradi idegenben is legyőzte a Koprivnicát

Mindkét női csapatunk érdekelt volt a kézilabda Bajnokok Ligája szombati játéknapján, A Győr és az FTC is az előző fordulóban legyőzött ellenfelével találkozott ellenkező pályaválasztás mellett.

Női kézilabda BL, csoportkör, 4. forduló, D csoport:
Győri Audi ETO KC-Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 31-26 (13-13)

Felemásra sikeredett az első félidő a hazaiak szempontjából. A találkozót jól kezdte a Győr, de aztán egy 13 perces gólcsend felhozta a riválist, aki így döntetlennek örülhetett a szünetben. A folytatásban aztán rendezte sorait a címvédő és Oftedal valamint a jól védő Leynaud vezérletével megabiztosan hozta a mérkőzést.

Női kézilabda BL, csoportkör, 4. forduló, A csoport:
Podravka Koprivnica (horvát) - FTC-Rail Cargo Hungaria 26-27 (15-14)

 

A Ferencváros, miután a Koprivnica hazai legyőzésével megszerzete első sikerét a női kézilabda Bajnokok Ligája idei kiírásában, idegenben is sikerült térdre kényszerítenie horvát ellenfelét. A vendégek az első félidő végi megingásuktól eltekintve végig kézben tartották a találkozót, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a horvátok a mérkőzés utolsó harmadában már nem vezettek. A magyarok értékes győzelme igazi csapatmunka eredménye, nem csak védekezésben, hiszen a gólszerzésből is egyformán vette ki a részét az egyaránt ötgólos, Kovacsics, Klujber, Lukács trió.